Pintér gerincről beszélt, amire lehet építeni
2014. június 02. írta: Tibi5000

Pintér gerincről beszélt, amire lehet építeni

Június 4-én az Albán, majd három nappal később Kazahsztán ellen fog játszani felkészülési mérkőzést a magyar válogatott, emiatt tartottak most sajtótájékoztatót. Pintér Attila többek között elmondta, hogy véleménye szerint a válogatott sokkal jobban játszott a dánok ellen, mint a finnek ellen. Előbbinél 2-2, utóbbinál 1-1 lett a végeredmény, de az tény, hogy jobbak voltunk a dánoknál.

„Az albán válogatott keretében erős bajnokságokból érkező légiósok vannak, akik jó eredményeket értek el a nemzeti együttessel is. Harcos, masszív csapat, labdavesztés után azonnal agresszívan visszatámad. A taktikai hadrendjükből adódóan kevés gól van a meccseiken, nem rúgnak, de nem is kapnak sokat. Figyelnünk kell a távoli lövéseikre, bátran vállalkoznak húsz-huszonöt méterről. A védőik a visszapasszolt labdákat próbálják felrúgni a csatároknak, akik egy az egyben igyekeznek megverni a védőket." - árulta el Pintér Attila.

Ki kell használni az ellenfél gyengéit, gyakorolni kell, és ki kell javítani a hibákat - ezeknek a kiküszöbölésére indult edzés Telkiben, közvetlen a sajtótájékoztató után.

„Generációváltás közben vagyunk, és keressük azt a gerincet, amelyre a sikeres Eb-selejtező reményében a válogatottat építeni lehet – folytatta Pintér Attila. – De hiába nyernénk meg a két felkészülési találkozót, ha közben nincs fejlődés. Akkor ugyanis beleesünk abba a hibába, amibe a múltban párszor, hogy megvolt ugyan az eredmény a felkészülési időszakban, de nem voltak meg a fejlődés lépcsőfokai, így a tétmeccseken nem tudtunk előrelépni, nem lehettünk sikeresek."

 

"A válogatott sohasem okozott olyan fejtörést, hogy pihenjek vagy a napon süttessem magam. Nem azért vagyunk itt, mert a kapitány szórakozni akar vagy hogy ne pihenhessünk. Tudomásul kell venni, ez a munkánk. - mondta Dzsudzsák Balázs, a válogatott oszlopos tagja.

Fotó: MLSZ

Filmes blogom: http://filmmanias19.blog.hu/

Sport-Király

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr86260789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása