Ez történt a Magyar Nagydíjon
2015. július 26. írta: Tibi5000

Ez történt a Magyar Nagydíjon

Nem véletlenül jelentették ki sok helyen, hogy a Magyar Nagydíj az eddigi 2015-ös Forma-1-es szezon legjobbja volt: annyi minden izgalom történt, hogy még tőmondatokban is nehéz lenne felsorolni. Rosberg az utolsó tíz körben vesztette el értékes második helyét, Hamilton csak a hatodik lett és egy gyönyörű megemlékezés is tarkította a mogyoródi futamot Jules Bianchi tragikus halála miatt. Vettel például, aki a 69 körös Nagydíjat is nyerte, a francia pilótának ajánlotta győzelmét, de Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo is megemlítette a 17.-én életét vesztő pilóta fájdalmas elvesztését.

- Hihetetlen nap volt, de ez a győzelem Jules-é, neki szólt a taps. Nagyon nehéz hét volt, ez mindannyiunk számára egy nehéz időszak. A Ferrarinál mindenki tisztában van vele, hogy Jules egy nap a csapatnál dolgozott volna. Ezt a győzelmet neki ajánlom - mondta a német Vettel, akinek a szezonban ez a második győzelme a Maláj Nagydíj után.

- Rendkívül nehéz futam volt, az első kanyar után azt gondoltam, vége a versenynek. Ez a dobogós helyezés elsősorban Jules Bianchié és a családjáé, egy fantasztikus embert és pilótát veszítettünk el - jegyezte meg az orosz Kvjat, aki mindenkit megdöbbentett, amikor a második helyet érte el az amúgy borzasztóan nehéz mogyoródi pályán.

De ha már a nehézségek szóba kerültek: a nap szerencsétlenje díjat valószínűleg Pastor Maldonado érdemli, akit legalább négyszer, ha nem többször megbüntetett a bizottság. Dráma. Valószínűleg ezzel a szóval lehetne jellemezni a futamot, gyakorlatilag kapkodtuk a fejünket a sok váratlan fordulat láttán, amik még az utolsó pillanatokban is jelen voltak, de emellett a kezdés is rengeteg meglepetést tartogatott magában.

Ricciardo egyébként nagyon érzi a magyar pályát, hisz tavaly neki sikerült győzedelmeskednie, most viszont a vége felé kezdett el igazán hajtani és meg sem állt a harmadik helyig. 

De hogy még egy igazán megdöbbentő tényt közöljek: Vettel először nyert Mogyoródon. A többszörös világbajnok pilóta egyébként borzasztóan szívszorító módon köszönt el Bianchi-tól, méghozzá franciául, a fiatalon elhunyt pilóta anyanyelvén. A szülei egyébként kilátogattak a versenyre.

forma_1.jpgFotó: Földi Imre

A Nagydíj egyébként végeredményben is meglepő volt, a harmadik Kvjat Oroszország eddigi legjobb teljesítményét érte el a második helyével, és a fiatal Max Verstappen is a negyedik helyen végzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr207656552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása