Christiano Ronaldo kapta az Aranylabdát!
2015. január 14. írta: Tibi5000

Christiano Ronaldo kapta az Aranylabdát!

Egy évvel ezelőtt még szinte meglepetésnek számított, hogy Christiano Ronaldo kapta az Aranylabdát, most azonban már nem csak a nemzetközi sportújságok, hanem a Nemzeti Sport olvasói is CR7-re tették nagyrészt a voksukat. Persze a magyaroknál a gála "legfontosabb" embere Orbán Viktor volt de azt se felejtsük el, hogy a portugál klasszis zsinórban másodszor viszi el az Aranylabdát, amúgy összesen háromnál tart, ezzel is kicsit megszorongatva a Barcelonában futballozó Lionel Messit.

A gála során több kategóriát is kiosztottak, szokás szerint, többek között a Legjobb női futballistát, az Év gólját, azaz a Puskás díjat, a Fair Play elismerést, az Év edzőjét, az év női futballban dolgozó női edzőjét, valamint persze az Év férfi futballjátékosának díját.

Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere: Ronaldo gól utáni ordítása, miután átvette az Aranylabdát, Orbán úr esetlenkedése, Blatter zavarba jövése, na meg persze mjuzik, aminek létfontosságáról órákat tudnék vitatkozni.

"A fiam állandóan rólad beszél"

Nem akármilyen dolog történt az Aranylabda átadása után néhány órával, amivel még a híres-neves Lionel Messit is meglehetett lepni, vagy zavarba lehetett ejteni. Történt ugyanis, hogy CR7 a győzelmet ünnepelte szerettei körében egy zárt rendezvényen, ahol is megjelent Lionel Messi, Manuel Neuer mellett a másik jelölt, akinek nem jött be ez a nap, akkor pedig Ronaldo kijelentette, hogy a fia állandóan róla beszél, amióta látott egy videót a neten. Na de lássuk is a jelenetet:

 

 

A magyar Aranylabda

Habár csak kevésen tudják, Magyarországon is létezik Aranylabda, csak kicsit szerényebb köntösben. A legjobb magyar labdarúgónak járó díjat Dzsudzsák Balázs, aki mögött Juhász Roland és Gera Zoltán állt, míg a legjobb játékvezető kategória nyertese nem meglepő módon Kassai Viktor kapta.

2014, MAGYAR ARANYLABDA
1. Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva) 111 pont
2. Juhász Roland (Videoton) 92
3. Gera Zoltán (Ferencváros) 44

A Puskás-díj

Hogy is feledkezhetnénk meg Magyarország legfontosabb sportdíjáról, a Puskás-díjról, aminek szokás szerint a 2015-ös évben is három jelöltje volt. James Rodriguez, Van Persie, és egy gyönyörű nő, Stephanie Roche versengtek a díjért.

Ez a kategória sem okozott túl nagy meglepetést, számítani lehetett rá, hogy a nemrég felfedezett játékos, "Hamesz", akarom mondani, James Rodriguez kapta a neves elismerést. 

Összefoglalás

Eltelt, jó volt, elég volt. Mint már említettem, meglepetésben nem bővelkedhettünk, de talán így is a legjobb: Ronaldo érdemelte meg legjobban a díjat, a Puskáson még vitatkoztam volna Rordgiuez és Van Persie között, de hosszas gondolkodás után talán én is az előbbit választottam volna.

ARANYLABDA, 2014
A SZŰKÍTETT, HÁROMFŐS LISTA
Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)
Lionel Messi (argentin, Barcelona)
Manuel Neuer (német, Bayern München)

AZ ÉV EDZŐJE, 2014
A SZŰKÍTETT, HÁROMFŐS LISTA
Carlo Ancelotti (olasz, Real Madrid)
Joachim Löw (német, Németország)
Diego Simeone (argentin, Atlético Madrid)

PUSKÁS-DÍJ, 2014
A SZŰKÍTETT, HÁROMFŐS LISTA
Stephanie Roche: Peamount United–Wexford Youths, Írország
James RodríguezKolumbia–Uruguay, vb 2014
Robin van Persie: Spanyolország–Hollandia, vb 2014

AZ ÉV NŐI JÁTÉKOSA, 2014
A SZŰKÍTETT, HÁROMFŐS LISTA
Nadine Kessler (német, Wolfsburg)
Marta (brazil, Tyresö)
Abby Wambach (amerikai, Western New York Flash)

AZ ÉV EDZŐJE NŐI CSAPATOKNÁL, 2014
A SZŰKÍTETT, HÁROMFŐS LISTA
Ralf Kellermann (német, Wolfsburg)
Maren Meinert (német, Németország U20)
Szaszaki Norio (japán, Japán)

 

 

Fotó: Action Images

És végül a Puskás-díj győztes gólja:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr977074817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása