Azt mondja: Még sem Messié a  gólrekord!
2012. december 11. írta: Tibi5000

Azt mondja: Még sem Messié a gólrekord!

Már tegnap írtunk róla, hogy Lionel Messi, az argentin csatár megdöntötte Gerd Müller még a '70-es években felállított rekordját. Nos, azt állítja egy elismert sportlap újságírója, hogy nem Messi rúgta a legtöbbet Gerd Müller után, hanem a zambiai Godfrey Chitalu sokkal többször, pontosan 107 alkalommal volt eredményes egy évben. Nos, ezzel nem is lenne semmi baj, ám van egy kis bibi..

Az UEFA nem hitelesítette az afrikai eredményét. A spanyol szakíró, nevén Tomás Roncero azt mondja, 1972-ben a Kabwe Warriors csapatában játszó Chitalu-nak járna az elismerés.

Bár a FIFA sohasem ismerte el a zambiai teljesítményét, úgyhogy ettől függetlenül Lionel Messi kapja a dicséretet. Egyébként Chitalu Zambia történetének eddigi legnagyobb játékosa, a válogatottban is remekelt, 76 góllal, ő volt annak a csapatnak a mestere, amely 1993-ban, repülőszerencsétlenségben odaveszett Gabon partjainál.

vad2istvan_belso_43.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr304960299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása