Matthäus véleménye a VB döntőről
2014. július 13. írta: Tibi5000

Matthäus véleménye a VB döntőről

Matthäus ott próbál reklámot csinálni a magyaroknak, ahol csak tud. Véleménye szerint a magyarok óta nem volt ekkora favoritja a VB döntőnek, gondolom nem kell mondanom, hogy saját országának, a német csapatnak drukkol.

A korábbi magyar szövetségi kapitányt a Sportbild kérdezte meg, végül is mit gondol a két csapatról: Látva a tornán eddig történteket és a két csapat teljesítményét, véleményem szerint 1954 és a magyar Aranycsapat óta nem volt ekkora favoritja a világbajnoki döntőnek, mint most Németország. Ugyanakkor Argentína nagyon nehéz ellenfél lesz, bár nem azt a szintet képviseli most minőségben, mint a német csapat. Ott van azonban Lionel Messi, aki ugyan eddig nem játszott nagyot a vb-n, de bármikor képes egy-egy meccset eldönteni. Hasonló lehet majd a meccs az 1990-es döntőhöz, amikor jobbnak mondtak minket az argentinoknál, de végül csak egy "piszkos", harcos meccsen sikerült nyernünk - mondta Matthäus.

Felmutatta ám edzői vénáját is, próbálta kibontogatni az argentinok stratégiáját, hogy ez mennyire fog bejönni, az néhány órán belül kiderül.

Szerintem Argentína nagyon zártan fog majd védekezni, nem lesz olyan könnyű dolgunk, mint a szellős brazil védelemmel, és biztos, hogy olyan játékosokkal, mint Messi, Higuain, Di Maria, Lavezzi, vagy Agüero, nagyon gyors kontrákat fognak vezetni. Ezek a játékosok az egy az egy elleni szituációkban is nagyon jók. Figyelmeztető jel lehet a két évvel ezelőtti, frankfurti barátságos meccs, amikor 3-1-re nyertek az argentinok és a játék szinte minden elemében fölénk nőttek.

Továbbá elmondta, hogy a védekezésre kell koncentrálni, szerinte úgy kell majd a németeknek játszaniuk, mint Franciaország és Brazília ellen, ugyan lehet, hogy a németek azért hetet nem fognak lőni Romero kapujába, de az tény, hogy a sportfogadó irodák és a nézők kétharmada szerint a német csapat az esélyesebb.

Az én véleményem szerint a focit nem papíron játsszák, a labda pedig kerek, tehát bármi megtörténhet, és nekem nem okozna nagy meglepetést egy argentin győzelem sem. 

És persze ne felejtsétek el, hogy a Sport-Király természetesen élőben fogja közvetíteni a nagy eseményt, utána pedig egy kis összefoglalóval térek vissza. Tehát 21:00-re jöjjetek a bloghoz, szórakozásban nem lesz hiány.

Kép: csakfoci.hu

Sport-Király

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr656505619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása