Elhunyt Grosics Gyula
2014. június 13. írta: Tibi5000

Elhunyt Grosics Gyula

Grosics Gyula, becenevén a Fekete párduc, ma itt hagyott bennünket 11:20 perckor a Kútvölgyi klinika intenzív osztályán. A legendás futballista még Dorogon kezdte a pályafutását, majd a Bp. Honvéd és a Tatabánya csapatiban is játszott. 88 éves volt.

Mostanában sajnos igen megromlott az egészségügyi állapota, többször is kilyukadt a tüdeje, valamint infarktusai is voltak, ma azonban álmában, a 2014-es vb második napján, örökre lehunyta a szemét.

Buzánszky Jenő, aki egyedüli a klasszikus Aranycsapatból, aki még mindig él, a népszerű napi magazintól, a Blikktől tudta meg a nagyon szomorú hírt.

- Nagyon megrendít amit hallok, nehéz elfogadni. Gyula hosszú évtizedk óta volt a barátom. Éppen Németországba tartok, ahol az 1954-es vébédöntőről emlékeznek meg, amelyet együtt vívtunk meg. Mélységesen elszomorít, hogy már csak egyedül élek ebből a fantasztikus csapatból - árulta el Buzánszky Jenő, aki jelenleg most 89 éves.

A napokban jelentek meg azok a hírek, miszerint Gyula bácsi kórházba került, erre azonban valószínűleg senki sem számított. 86 alkalommal védte a magyar kaput, 1954-ben ezüstérmes lett az Aranycsapattal, '52-ben pedig olimpiát nyertek.

Nyugodjék Békében. Grosics Gyula 1926-2014

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr106299311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.06.13. 19:12:44

Szép kort élt meg, nyugodjék békében.
süti beállítások módosítása