65 éves lett Niki Lauda
2014. február 22. írta: Tibi5000

65 éves lett Niki Lauda

Ma ünnepli 65. születésnapját a világhírű osztrák autóversenyző, Niki Lauda. Ennek tiszteletére most összeállítottam egy kis életrajzot neki, szóval lássuk, mit is ért el élete során az F1 világbajnoka.

Ha már a világbajnokságnál tartunk: három F1 trófeája is van. Egyiket 1975-ben, másikat 1977-ben, és a harmadikat 1984-ben szerezte. Az utolsó VB címét különösen meg kell említeni. Fél ponttal a francia Alain Prost előtt végzett fél, megismétlem, fél ponttal. Legrosszabb helyezése is egy negyedik hely volt az 1984-es futamokon.

Első nagydíján, 1971-ben ugyan kiesett, de három év múlva, 1974-ben a spanyol nagydíjon már ő állt a dobogó élén. Emerson Fittipaldit, Graham Hillt, és Clac Regazzonit is maga mögé utasította.

Én személy szerint azt szerettem benne, hogy mindig meg kellet harcolnia valamelyik ellenféllel. Sosem volt sima győzelme a futamokon. Emellett mindenkinek ajánlom a Rush című filmet is, mely Niki Lauda is James Hunt óriási versenyeit mutatja be. Daniel Brühl egyébként fantasztikusan játssza Lauda szerepét.

1976-ban volt egy balesete, és a kocsijából kijövő füst olyan károkat tett a tüdejében, hogy kómába került. Hihetlen gyorsasággal, néhány hét eltelte után már újra a Ferrarijában találta magát. 

Az F1-es karrierje után egy repülőtársasága is volt, valamint tanácsadóként a Ferrarihoz szerződött. A csapat azokban az időkben azonban nem volt a csúcson, amit Lauda többször is hangoztatott kíméletlen őszinteséggel. A vállalkozását akkor hagyta abba, amikor repülőgépe lezuhant Bangkoktól 120 km-re.

Jelenleg a német RTL tv egyik szakkommentátora. Boldog Születésnapot Niki Lauda!

Fotó: Rush Facebook oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr25826757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása