Nagyon szigorúk az NB1 bírái
2013. augusztus 14. írta: Tibi5000

Nagyon szigorúk az NB1 bírái

   Nem tudjuk kitalálni miért van az, hogy a magyar labdarúgásban ennyi szabálytalanság, és kiállítás történik. Nagyobb lenne a stressz a pályán? Vagy csak durvábbak a csapatok? Esetleg mindennél szigorúbbak a mostani, NB1-es bírák? Talán mind jó válasz lenne. A statisztikák szerint, három kör után, a jelenlegi szezonban tizennyolc kiállítás történt. Az azelőtti évben ez a szám csak tizenegy volt, azelőtt mindössze tíz, a 2010/11-es szezonban pedig tizenhárom. A 2009-es adat még nem is rossz, ott három forduló után, hét játékost küldtek le kilencven perc előtt. 

   A Paks vezetőedzője, nemrégiben a bírókat szidta, mivel nem engedik a kemény játékot, és az első pillanatban, a piros lapért nyúlnak. Többek között hozzátette, a játékosok ezért nem tudnak nemzetközi szinten is komoly eredményeket produkálni. Hogy ez csak egy elterelés volt attól, hogy rosszul focizunk, nem tudom, de Bene Ferenc szerint, a szakvezetőnek nincs igaza. 

   - Nincs azzal gond, ha a játékvezetést kritika éri a szurkolók, a sajtó vagy éppen az edzők részéről. Azt azonban ne felejtsük el, hogy a szabályokat nem mi hozzuk, hanem a nemzetközi szövetség , és ezeket be kell tartani. Azt nem hiszem, hogy a magyar bírók kevésbé engednék a kemény játékot, mint a külföldi kollégáik, már csak azért sem, mert több olyan játékvezetőnk is van, aki rendszeresen vezet külföldön komoly tétmeccseket.

   További érdekes adatok kerültek napvilágra, amikor készítettek egy felmérést, melyek azok az NB1-es csapatok, akik folyton hátrányba kerülnek, és kik azok, akik folyton előnybe. Kezdjük a pozitívval, azaz a Videotonnal. A legbiztosabb felmérések szerint a Videoton nyolcvanöt percet töltött úgy, hogy előnyben volt, a Pécs pedig kilencvenöt percet hátrányban. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr535460528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása