Bayern, Bayern!
2013. május 26. írta: Tibi5000

Bayern, Bayern!

Tegnap rendezték még a 2012-es és 2013-as Bajnokok Ligája döntőt a Wembleyben, gondolom ezt senkinek nem kell elmondani. Egy átok is megtört, ugyanis Arjen Robbenek harmadjára végül sikerült elhódítani a trófeát, meg hát a Bayernnek.

A mérkőzést vezető olasz bíró meglepően higgadtan osztogatta a lapokat, sőt, túlságosan is higgadtan, hiszen simán két piros lapot is kioszthatott volna.

Sokak szerint egy új korszakot fog teremteni a Bayern ezzel a győzelemmel, és több év Barca siker után most a bajor csapat következik. A becslések szerint a televízióból több mint 86 millióan látták a mérkőzést, de a helyszínen szurkolt például Angela Merkel vagy éppen Boric Becker.

De ismét térjünk egy kicsit a bíróra. Amikor Dante első sárga lapját követően ismét szabálytalankodott, mindneki azt gondolta, ki fogják állítani. De e helyett csak egy irgum-burgumot, és egy büntetőt kapott, amit aztán értékesített a Dortmund, így született a második gól a mérkőzésen.

A játékosok lélekben már a hosszabbításra és netán a büntetőkre koncentráltak, kivéve Arjen Robben, aki ezerrel száguldott a Dortmund kapuja felé, és az utolsó percben megszerezte a kupát a csapatának és persze magának.

VISSZHANGOK:

Jürgen Klopp, (a Borussia Dortmund edzője): – Ez egy dráma volt. A játékosok nagyot küzdöttek a pályán, ugyanakkor gratulálunk a Bayern Münchennek és Jupp Henyckesnek is, kiváló edző és nagyszerű ember is, nem sajnálom tőle a sikert, ő is nagyon akarta azt. A vereség pillanatában katasztrófaként éli meg azt az ember, de nekem jobb így, mintha 4-0-ra, vagy 5-0-ra kaptunk volna ki. Most a Bayerné és Robbené volt az utolsó szó, így történt, el kell, hogy fogadjuk most ezt. Jövőre megpróbáljuk újra elhódítani a trófeát, és előbb-utóbb sikerülni is fog.

Roman Weidenfeller, (a Borussia Dortmund kapusa): – Büszkék vagyunk arra a teljesítményre, amit a Bayern ellen mutattunk, ugyanakkor nagyon szomorú vagyok, nem hiszem el most sem, hogy ilyen lett a vége. Nagyot játszottunk ma is és az egész szezonban is a Bajnokok Ligájában, ugyanerre készülünk jövőre is.

Mats Hummels, (a Borussia Dortmund játékosa): – A 89. percben kaptunk ki egy semmiből jött góllal. Ha így kapsz ki, az nagyon szomorúvá teszi az embert, akkor is, ha a második félidőben jobb volt a Bayern, és a végére elfáradtunk.

Joachim Löw (német szövetségi kapitány): – Gratulálok a Bayernnek és külön is gratulálok Jupp Heynckesnek. Nagyszerű, ínyenceknek való döntőt láttunk, mind a két együttes bebizonyította, hogy méltán jutott el idáig. Amelyik csapat négy éven belül háromszor is eljut a döntőbe, az megérdemli a győzelmet. Ezek után joggal várják el Németországban, hogy a válogatott is elnyerjen egy nagy címet, ígérem, mindent meg is teszünk ennek érdekében.

Wolfgang Niersbach, (a német szövetség elnöke): – Mindkét klubnak jár az elismerés, szenzációs módon képviselték a német futballt az egész idényben a Bajnokok Ligájában, felbecsülhetetlen szolgálatot tettek az ország labdarúgásának. Külön örömömre szolgál, hogy régi barátom, Jupp Heynckes ezzel a diadallal tudta megkoronázni edzői karrierjét.

(Visszhangok: Csakfoci.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr335318716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása