Edzői nyilatkozatok: Ferencváros - Sliema
2014. július 10. írta: Tibi5000

Edzői nyilatkozatok: Ferencváros - Sliema

Láttuk amit láttunk, és nem lehetünk túlságosan boldogok. A Ferencváros csapatának éppen hogy csak sikerült nyernie máltai ellenfele, a Sliema Wanderers ellen. Így ugyan továbbjutott, van még mit javítania a csapatnak, Thomas Doll együttesének. Lássuk, hogy mit mondott a két tréner a meccs után:

Thomas Doll (Ferencváros):
– Úgy érzem, hogy a 10 nappal ezelőtti produkciónkhoz képest jobban játszottunk az első félórában. Jobban ismerték már egymást a játékosok, frissebbek is voltunk. Aztán folyamatosan vesztettük el a labdákat, ami megnehezítette a dolgunkat. Sajnos az elmúlt szezonhoz hasonlóan nem tudjuk kihasználni a helyzeteinket, nem tudjuk könnyen megrúgni a második, harmadik gólunkat, ez nehezíti a dolgunkat. Tavaly is hasonló volt a helyzet, nem tudtunk két, három, négy góllal győzni, általában megálltunk egynél. Egyszerűen jobban kell akarnunk a gólt, határozottabban kell viselkedni a kapu előtt. Nem nyugodhattunk meg az utolsó félórára, hiszen benne volt, hogy egy újabb kapott góllal kieshetünk. Sem én, sem a csapat nem elégedett. A pozitívum, hogy egy fordulóval előbbre vagyunk, egy hét alatt pedig tovább javulhatunk. Ha nem így lesz, akkor a klubnál előbb-utóbb mindenki meg fog őszülni. A szurkolói reakciók kapcsán annyit tudok elmondani, hogy érzésem szerint nem a teljes mérkőzésen voltak elégedetlenek, hanem egyes periódusokban. Szükségünk lesz rájuk is a jövőben, meg kell találnunk az összhangot a csapat, a vezetőség és a drukkerek között. Németországban is hasonló a helyzet, ott is, ha úgy érzik, hogy nem tesz meg mindent a csapat, akkor fütyülnek. Ami a Rijeka elleni párharcot illeti: a helyzetkihasználásban nagyon sokat kell javulnunk. Nem a rosszat keresem a csapat játékában egyébként, hiszen védekezésben például léptünk előre egy hét alatt, de ha könnyedén elveszítjük a labdákat, akkor egy jó támadójáték is kevés lehet.

Alfonso Greco (Sliema Wanderers):
– Már az a tény büszkeséggel tölt el, hogy megnehezítettük a Fradi dolgát. Ellenfelünk technikailag képzettebb, jobb csapat, így összességében büszke lehetek arra, hogy így teljesítettünk. A saját csapatomnak megköszöntem a látottakat.

A Birkirkara - Diósgyőr mérkőzés egyébként 1-4 lett a magyar csapat javára, tehát a Diósgyőr azért viszonylag könnyedén továbbjutott, de bárhogy nézem, mindkét csapat kettő gólt kapott a két mérkőzés folyamán, tehát mint már mondtam, van mit javítani.

Nyilatkozatok: csakfoci.hu

Kép: Sas Gábor

Sport-Király

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr106498527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása