Várakozó: Argentína - Hollandia
2014. július 09. írta: Tibi5000

Várakozó: Argentína - Hollandia

Amikor valaki a csoportkör közepén azt mondta volna nekem, hogy Argentína elődöntőig, netalán döntőig jut, nem hittem volna el neki. Most azonban csak egy lépésnyire, szebben szólván köpésnyire van attól, hogy eljusson a végső összecsapásra, ahol Németország lesz az ellenfél. Dehogy Argentínának vagy Hollandiának, azt még nem tudni.

Az argentinok nem győztek meg a 2010-es, Dél-Afrikai világbajnokságon, az együttes Jolly Jokere, Lionel Messi sem tudott annyira kibontakozni, mint azt amennyire vártuk, most azonban bármi előfordulhat. Sabella azt mondta, ő már most győztesként tekint csapatára, de gondolom az se lenne rossz nekik, ha megnyernék ezt a meccset.

No persze, a hollandokat sem kell félteni, a negyeddöntőben gól nélküli döntetlent játszottak a remekül futballozó Costa Ricával, büntetők után azonban továbbjutott a csapat, nagy nehézségek árán.

Nem hinném, hogy ez igazából nagy nyomot hagyott volna a játékosokban, ha hagyott is, arról a remekül taktikázó Louis Van Gaal elterelte a figyelmet. 

„Háromszor is vert helyzetből nyertünk, ez mindent elmond a csapatunkról. Nem volt egyszerű menet az egyenes kieséses szakaszban lejátszott két meccsünk, de a lényeg, hogy győztünk, és itt vagyunk. Az Argentína elleni csatára is készen állunk" - ezt Van Persie mondta, azelőtt, hogy elrontotta volna a gyomrát.

Van Persie ezután még beszélt a három elvesztett VB döntőről is, ugyanis 1974-ben, 1978-ban, illetve a legutóbbi vb-n, 2010-ben is a finisben bukott el a csapat. A játékos szerint ez nem fogja hátráltatni őket, Hollandia pedig újra a döntőbe kerülhet, ha megnyeri ezt a meccset, ami természetesen igaz az argentin válogatottra is.

„Az volt a szándékunk, hogy minél messzebbre jussunk, és megpróbáljunk ott lenni a legjobb négy között. – Természetesen nem tekintjük befejezettnek a küldetést azáltal, hogy ezt a célt elértük, de én már most győztesként tekintek a csapatomra. A küszöböt átléptük, most az következik, hogy tegyünk befelé egy kis lépést" - mondta Alejandro Sabella, az argentinok szövetségi kapitánya, aki akrobatikus ájulása miatt sztár lett Brazíliában.

A mester arra is rátért, hogy mit fog tenni, miután Angel Di María nem játszat a hollandok ellen sérülés miatt: „Mindig is hangsúlyoztam, hogy Di María rendkívül fontos játékosunk. Az ő munkabírása, valamint az, hogy a pályán jól megértik egymást Lionel Messivel, fontos tényezője a csapat egyensúlyának. Bajnokok Ligáját nyert, minden európai klub szeretné őt a soraiban tudni, de hát alkalmazkodnunk kell a körülményekhez. Pérezt az év játékosának választották Portugáliában, és bár mások az erősségei, mint Di Maríának, dinamizmusa és jó helyezkedése nagy segítségünkre lesz."

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK A NEMZETI SPORT INFORMÁCIÓI SZERINT:
HOLLANDIA:
 Cillessen – De Vrij, Martins Indi, Vlaar – Kuyt, De Guzmán, Wijnaldum, Blind – Sneijder – Van Persie, Robben. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
ARGENTÍNA: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Pérez, Mascherano, Gago – Messi – Higuaín, Agüero. Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella

Fotó: Reuters

Sport-Király

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr186495245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása