A pókerről szakszerűen
2013. augusztus 14. írta: Tibi5000

A pókerről szakszerűen

   A póker is egy sport. Nem hiszed? Méghozzá az egyik legkegyetlenebb sport, amit el lehet képzelni ilyen téren: elmejáték! Sokan azt hiszik, a sportolás abból áll, hogy futunk, közben megiszunk két liter vizet, és izzadunk. Ebben a sportban is könnyen meglehet izzadni, főleg, ha nem olyan lapok jönnek hozzád, ami kedvező. Ebben a cikkben, mindent részletesen kibogozunk, a póker kezdetétől, napjainkig. 

   A most következő dolgok valószínűleg unalmasak lesznek azoknak, akik már képben vannak a szabályokkal, de Én azért biztosra megyek, és elmondanám a legfontosabb információkat. Vegyük az alapokat: A játékosoknak az a céljuk, hogy elnyerjék a kasszát, azaz a pot-ot. Ezt úgy tudják elnyerni, hogy a hozzájuk kiérkezett lapokat kombinálják azokkal, amiket kiterítenek az asztalra. Így elsőre nagyon nehéznek tűnik, de megpróbálom értelmesebben is elmagyarázni: A játék kezdetén kapunk két lapot, azokból kell "gazdálkodni". Az asztal kiterít öt lapot, nekünk pedig az a feladatunk, hogy a nálunk lévő kártyákat, összehasonlítsuk az asztalon lévőével. Ilyen kezek lehetnek a pókerben.

   Fájl:PokerHandRankings.png

   Rengeteg könyv látott már napvilágot, hogy mind-mind megismerjük, a póker gyönyörű szabályait. Én magam is néha kártyázok, kisebb-nagyobb sikerekkel. Több pókerfajta is létezik, íme a legismertebbek: Texas Hold'Em, Razz, HOSE, Omaha, Badugi, 7 card stud. Ezeknek a fajtáknak, mind-mind más szabálya van, de könnyű megtanulni őket. Sok pókerjátékos van, aki könyvet ír a "munkájáról", amikből egyébként, nagyon sokat lehet tanulni. Ott van David Slansky világhírű könyve, a Póker elmélete, amit nagyon ajánlok kezdőknek, és haladóknak is. 

   A legfontosabb dolog a játékban, amit mindenképpen meg kell tanulnunk, hogy mit tudunk összehozni a lapjainkból? A fenti képen is láthatjátok, hogyan lehet kombinálni a lapokat. A kép legalján látható, hogy egy pár, az azt jelenti, két dáma. Most nem a kettesen, a nyolcason, és a kilencesen van a hangsúly, hanem a két első lapon. Az nem számít egyszínű vagy nem, ha van két dámád, már majdnem nyerő vagy. Persze a játékban később, fontos lesz, hogy egyszínű, vagy nem, de ilyen pároknál még nem. Értelemszerűen a két pár, az ász, és a hármas. A legerősebb kéz a Royal Flush, ami annyit tesz ki, hogy tíz, bubi, dáma, király, ász, egy színben. De ez a párosítás, sok híres pókerjátékosnak még nem jött össze, de próbálkozni azért lehet..

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr245459594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása