Bundagyanús a MU-ZTE meccs!
2013. február 10. írta: Tibi5000

Bundagyanús a MU-ZTE meccs!

2002. augusztus 14! Minden magyar focirajongónak ez a "megváltás" napja, amikor az utolsó percekben Koplárovics Bélának köszönhetően nyert a Zalaegerszeg, ezzel legyőzve a Manchester United-ot. 

De most másról van szó. Egy szerb informátorra hivatkozva több brit lap is arról számolt be, hogy a 2002-es Manchester United-Zalaegerszeg Bajnokok Ligája selejtező második meccsén, ahol 5-0-ra megvertek minket, most sokan bundagyanúsnak állítják. Mindkét csapat tagadta a sajtóban, hogy igaz lenne az állítás.

A MECCS JEGYZŐKÖNYVE:

Manchester United - Zalaegerszegi TE 5-0 (3-0)

Manchester, Old Trafford, 67 ezer néző, v: Batista (portugál)

Manchester United: Caroll - Ph. Neville, Ferdinand (O'Shea ,68.), Blanc, Silvestre - Beckham (Forlán, 71.), Keane, Verón, Giggs - Van Nistelrooy, Scholes (Solksjaer, 48.)

ZTE: Ilic - Csóka, Urbán, Budisa, Szamosi - Babati (Turi, 74.), Ljubojevic (Faragó, 59.), Molnár, Vincze O. (Balog Cs., 64.) - Kenesei, Egressy.

Gólszerzők: Van Nistelrooy (6., 75. - 11-esből), Beckham (15.), Scholes (21.), Solskjaer (85.)

Piros lap: Ilic (74.)v

A The Sun és a Daily Mail is foglalkozott egy bizonyos Karesz becenevű Szerb férfival, aki állítása szerint a második meccs előtt kísérletet tettek a manipulálásra. 

Zalaegerszegre, egy kávézóba szerveztem le egy találkozót, egy másik asztalnál ültem, amíg a tárgyalás folyt. Nagy téttel bíró fogadásokról beszéltek, amely arról szóltak, hogy a ZTE legalább három góllal kikap – mondta a korábban már erről a meccsről is említést tevő (Bővebben itt!) vajdasági férfi a The Sun-nak.

Minimum négy góllal kellett nyerniük. Nem tudom, hogy Beckhamet meg bírták-e volna venni...legalább négy játékos volt benne.

A brit szurkolói szövetség első emberét is felszólította a brit napilap:

Ha ez igaz, akkor egy abszolút szégyenletes történetről beszélünk. Hívni fogjuk a hatóságokat, hogy minél gyorsabban vizsgálják meg az esetet. Még a legfanatikusabb szurkolók sem akarnák, hogy csapatuk úgy nyerjen, hogy más valaki leadta a meccset – mondta Malcolm Clarke.

A két csapat tagadta, hogy bármi igaz is lenne az állításokból:

Nem tudjuk sem megerősíteni, sem cáfolni a hírt, mivel semmiféle vizsgálat nem folyik ellenünk, nem vagyunk érintettek – idézi Dézsi Attila ügyvezetőt a bulvárlap. A Manchester United részéről még ennél is rövidebb reakció látott napvilágot: "Nem tudunk erről az ügyről semmit".

vad2istvan_belso_99.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr685072263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása