Mexikó és a bírák története
2014. június 14. írta: Tibi5000

Mexikó és a bírák története

Annyit talán nem gondoltam volna, hogy a 2014-es Vb-n megtörténhet olyan, hogy egy csapattól két szabályos gólt is el lehet venni, ha a bírók úgy gondolják. A Mexikó-Kamerun mérkőzésen is ez történt, szegény Dos Santos két szabályos gólt is lőtt, de egyiket sem adták meg.

A mexikóiak csapatkapitánya, Miguel Herrera nem haragszik a bírók miatt, hiszen, ha nagy nehézségek árán is, de egy góllal nyert a csapata. Oribe Peralta szerezte a mexikói csapat egyetlen megadott találatát.

„Két gólt is elvettek tőlünk, de mindenki hibázhat. Szerencsére így is nyertünk, és most az a legfontosabb, hogy megvan a három pont, túl gyorsan jön a következő meccs ahhoz, hogy sokáig ezen rágódjunk. Már a szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy ne foglalkozzanak a történtekkel – mondta Miguel Herrera, a mexikóiak kapitánya. – A házigazda brazilok ellen játsszuk a következő meccset, és nem szabad megijednünk, hiszen a csoportelsőség lesz a tét. Nem változtatunk a játékunkon, azzal a céllal megyünk ki, hogy nyerjünk."

A meccset Wilmar Roldán kolumbiai bíró vezette, de Herrera sem lenne ennyire megértő a bírókkal, ha esetleg Peralta nem rúg gólt.

Volker Finke, Kamerun szövetségi kapitánya elmondta, hogy őt meglepte az a tény, hogy a mexikói csapat az 5-3-2-es felállást választotta.

„A szakadó eső nem ment fel a teljesítményünk miatt – mondta Finke. – Az első húsz percben a középpálya közepén gondjaink voltak, de alkalmazkodtunk. A második félidőben már jobbak voltunk, de összességében csalódott vagyok. Volt néhány helyzetünk, de gólt nem szereztünk. Mexikó góljait nem adták meg, ezzel mi semmit sem tehettünk. Öt napunk van arra, hogy felkészüljünk a következő meccsünkre, amely sorsdöntő lesz."

 

A mérkőzés az Arena das Dunas-ban volt, majdnem 40 ezer szurkolóval. Kamerun Horvátország ellen fogja folytatni a VB-s szereplését, ami igen nehéz feladat lesz, hiszen Brazíliát is jól megizzasztotta a nyitómeccsen.

 

Fotó: Action Images

Sport-Király

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr586300716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása