Interjú Pintér Attilával!
2014. február 13. írta: Tibi5000

Interjú Pintér Attilával!

   Miután az akkor még Egervári Sándor által vezetett magyar labdarúgó válogatottat Hollandiában porig gyalázták, mindenki "megutálta" kissé a magyar futballt, ami érthető is. Ezért is nagyon nehéz most Pintér Attilának, a jelenlegi kapitánynak, akivel a http://vs.hu// készített egy interjút. Még az MLSZ elnöke, Csányi Sándor is úgy nyilatkozott róla, hogy Egervári kulturált és zökkenőmentes vele a kapcsolata, Pintér azonban más típus.

Pintér elmondta, hogy a kollégái és családtagjai közül is sokakat meglepett a kinevezése, valamint úgy érzi, valami nincs rendben a magyar futballal: Az elmúlt 27 év alatt bebizonyosodott, hogy valami nem jól működik a magyar labdarúgásban. Szerintem ebben mindenkinek megvan a maga szerepe: a klubtulajdonosoknak, az edzőknek, a játékosoknak, a szurkolóknak és a sajtónak is. Ha ebből valaki kiesik, az negatív irányba viheti a gondolkodást - árulta el.

Egy példát is felhozott:

"Ha van például egy Atlético Madrid–Barcelona mérkőzés a tévében, amiről a szpíker azt mondja, milyen jól felépítette az Atlético Madrid a védekezését, és abból milyen jól el tud indulni támadásban, akkor a szpíker, amikor ugyanezt egy magyar bajnokin látja, miért fogalmaz úgy: lám, lám, X magyar csapat semmit sem tesz a támadás érdekében…"

Az interjú során sokszor megemlítette a magyar futball, a szurkolók és a sajtó negativitását is, és hogy ez nehezíti a munkáját. 

Közösségi portálokon csak a szidást és a pocskondiázást lehetett hallani a magyar fociról, talán Pintér Attila ezen változtatni tud. Minden meccsét megszeretné nyerni, ez nem titok. Amikor megkérdezték tőle, hogy mennyire lepte meg a kinevezése, ezt válaszolta:

Kevés magyar edző mondhatja el magáról, hogy játékosedzőként kezdve minden osztályt végigjárt. Én a szamárlétra minden fokán voltam, folyamatosan tanultam, minden osztályban más tapasztalatokat szereztem, és sokat dolgoztam azért, hogy a mindenkori csapataim jó eredményeket érjenek el. De nekem nem volt keresztapám, az én szekeremet senki nem tolta.

A beletett energiát állítása szerint az eredményekből, a sikerességből, és a játékosok fejlődéséből kapja vissza. 

Pintér Attila 1966-ban született Salgótarjánban. Többek között a Ferencvárosnak, a Győrnek, és a Vasasnak is az edzője volt. A győrieket a bajnoki címig vezette a 2012-13-as idényben. 

Forrás: http://vs.hu//

Képek: vs.hu/Hirling Bálint

Írta: Simon Andrea

Eredeti cikk: http://vs.hu/nekem-nem-volt-keresztapam-interju-pinter-attilaval-0211/

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr185812724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása