Aranylabda 2014 - Minden, amit tudnod kell róla
2014. január 11. írta: Tibi5000

Aranylabda 2014 - Minden, amit tudnod kell róla

   Az Aranylabdát minden évben átadják a legjobb? futballistának, a 2014-es év sem kezdődik másképp. Azt már megszokhattuk, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo évről-évre a jelöltek között vannak, azonban a harmadik személy kiléte mindig kérdéses. Most a francia Franck Ribéry az a bizonyos harmadik.

   Továbbá kérdéses volt, hogy Ronaldo jelen lesz a gálán, de nemrég pontot tett az ügy végére: “Ez egy lezárt téma, és nem akarok többet beszélni róla. Minden, amit mondhatok, az az, hogy el fogok menni a gálára. Nem tudom, hogy az enyém, Messié vagy Ribéryé lesz az Aranylabda. Egyszerűen csak teszem a dolgomat, segítem a Real Madridot a góljaimmal és a teljesítményemmel. Ha megnyerem, az nagyszerű, de ha nem, az élet akkor is megy tovább, és ugyanezt fogom csinálni. Természetes, hogy ott leszek. Meglátjuk, mi fog történni.” - mondta.

   Lionel Messi 2009-óta folyamatosan, zsinórban megnyeri az Aranylabda díjakat, azonban lássuk, 2009 előtt kik nyerték el a rangos díjat?

2008 Cristiano Ronaldo (Manchester United)

2007 Kaká (AC Milan)

2006 Fabio Cannavaro (Real Madrid)

2005 Ronaldinho (Barcelona)

2004 Andrij Sevcsenko (AC Milan)

2003 Pavel Nedved (Juventus)

2002 Ronaldo (Real Madrid)

2001 Michael Owen (Liverpool)

2000 Luís Figo (Real Madrid) 

   Bármily meglepő, de Ronaldo eddig csak egyszer nyert Aranylabdát, akkor sem a Real Madrid-dal, hanem a korábbi csapatával, a MU-val.

Beszéljünk azért Franck Ribéry-ről is. A Bayern München játékosa mindig is a legjobbak között volt, de eddig nem sikerült nyernie egyetlen Aranylabdát sem, most azonban nagy esélye van rá. Hogy miért van nagy esélye rá? Mert a Bayern-nel a lehető összes díjat megnyerte 2013-ban, ami óriási dolog. Bár tudjuk, hogy a szavazásnál inkább az egyéni teljesítmény számít, bár abból is alaposan kivette a részét a francia.

   A Four Four Two szerint Ribéry a legnagyobb favorit, Messi-ről pedig már azért nem beszélnek, mert unalmas lenne, ha ötödjére megnyerné a díjat.    

   Messi-ről csak annyit, hogy benne van a pakliban az ötödik győzelme, de az már tényleg elég bizarr lenne, szóval összesítésben én úgy érzem, hogy Ribéry fogja megkapni a labdát. Mondjuk Messinek még mindig nagyobb az esélye, mint Ronaldónak, hacsaknem a látványt fogják értékelni a szavazásnál. 

   De most még ne tippelgessünk, mert néhány nappal később már okosabbak leszünk. A gálát a DUNA TV közvetíteni fogja, a kommentátor Menczer Tamás lesz.

   F. A., Ő. Á., T. Z.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr95753227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kösz a halakat! 2014.01.12. 20:11:34

És ami még fontos: január 13. 18:30

Web Logger 2014.01.13. 08:00:55

További információk:

- Messi nagyon sokat volt sérült az idén.
- CR7 pályafutása legjobb szezonját futja
- Az "unalom" nem értékelési szempont az aranylabda szavazáson. :)
- Egy kis töri: en.wikipedia.org/wiki/Ballon_d%27Or
- Egy teljes lista a nyertesekről: listarena.com/list/winners-of-france-football-ballon-dor-4592.html

A végére csak összerakunk egy jó kis cikket a témáról :))

Tibi5000 · http://sport-kiraly.blog.hu/ 2014.01.13. 14:42:58

@Men of street:
@Web Logger:
Köszi mindenkinek, a kimaradtakat pedig mindjárt belerakom. Egy kérdésem lenne: Én ezzel az egész Aranylabdával úgy vagyok, mint mondjuk az Oscar-ral. Odaadják egy jónak, de nem a legjobbnak. Nektek erről mi a véleményetek?
süti beállítások módosítása