Futballisták, akik ismerik a klubhűséget
2013. december 30. írta: Tibi5000

Futballisták, akik ismerik a klubhűséget

   Manapság a futballban már teljesen elfeledett dolog a klubhűség, pedig régen ez teljesen másként volt. Szerintem az az igazi futballista, aki akkor is kiáll a csapatáért, ha az a bajnokság utolsó helyezettje, egyetlen ponttal. Vagy annyival se.. 

   Gondoljunk csak Dzsudzsák Balázsra. 2011-ben a holland PSV-ből az Anzsi-ba igazolt, de másfél évet nem bírt ki, majd ugyanezt megismételte a Gyinamo Moszkvával. De nem ő az egyetlen, aki nem fér a bőrébe, és kitartás helyett csak fogyasztani akarja a klubelnökök zsetonjait. Ez azonban fordítva is igaz: lássunk most öt olyan focistát, akiknek még sokat jelent a klubhűség. (Nincsenek helyezések, az elsőtől az utolsóig mind egyenrangú futballista).

   Carles Puyol

   Szegény Puyol ugyan 1999-től a Barcelona csapatát erősíti, annyiszor lesérült, hogy az már rekord. A spanyol labdarúgó több mint háromszáz mérkőzést játszott le a gránátvörösöknél, és hétszer be is talált, pedig hátvéd. A szomorú tény viszont az, hogy a játékos lassan közelít a harminchatodik évéhez, ami egyúttal az utolsó korszakot is jelenti: bár még nem mondott róla semmit, a göndör hajú csodahátvédet lassan már csak a nézőtéren lehet látni.


   Alessandro Del Piero

   Alessandro Del Piero az olaszok egyik kincse. A labdazsonglőr is már benne van a korban, mindjárt a negyedik X közeledik. Ő már ugyan eligazolt a Juventus-tól, és most a Sydney csapatánál van, de azért tekintsünk vissza arra a korszakára is. Annyi évet lehúzott a fehér-feketéknél, hogy igazi veteránnak számít, aki azonban a csúcson hagyta abba, és 2012-ben eligazolt az ausztrál csapathoz. 513 mérkőzésből több mint 200-at rúgott a juventusi csapatnál. 


 

 

   Steven Gerrard

   A Liverpool fenegyereke, és jelenlegi csapatkapitánya Steven Gerrard, aki már tizennyolc éves korától az angol elitcsapathoz tartozott. Pályafutása sikerekben gazdag volt, mind a Liverpool-nál, mind a válogatottban, ahova 2000-be kapott meghívót, és azóta már több, mint 100 meccsen pályára lépett. Beceneve Stevie G.


 

 

   John Terry

   Ki mással is folytatódhatott volna a lista, mint az angol John Terry-vel. A botrányokat és a sajtót nem úszta meg, viszont a labdarúgásban csak a tehetség számít, amiből neki van bőven. 1998-ban került a Chelsea csapatához, azóta ő az egyik "legöregebb" játékos. A válogatottságot már 2012-ben otthagyta, azonban a kékekkel még most is sorra halmozza a díjakat. (Vagy próbálja halmozni).


 

 

   Raúl González

   Raúl-t bizony senkinek nem kell bemutatni, az évek során a neve összeforrt a spanyol labdarúgással. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy a Real Madrid volt az élete, és semmi áron nem igazolt volna el, de már ő is öregedik, és valószínűleg nem bírta az iramot. Jelenleg az Asz-Szadd csapatánál futballozik jutalomjátékból. 


   Sport-Király

   

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr225717831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása