Moniz is nyilatkozik távozásáról
2013. december 04. írta: Tibi5000

Moniz is nyilatkozik távozásáról

   A Magyar Nemzetnek adott hosszabb interjút Ricardo Moniz, akit néhány nappal ezelőtt küldött el a Ferencváros. A szakember szerint Magyarországon nem bírja senki a kritikát, és nem mernek tükörbe nézni az emberek. Egyszóval, beolvasott mindenkinek. 

   A Magyar Nemzet arról is faggatta, volt e veszekedése a rossz átigazolások miatt?

   – Nem volt összeütközésem senkivel. A csapatot viszont elég nehezen tudtuk felépíteni. Martin Klein sajnos nem tudott gyökeret verni, Vaalporttól és Tuijptól pedig többet várt mindenki. De ott van Besic vagy Leonardo, akik viszont magas szintű teljesítményt nyújtanak. Holman Dávid rendkívül ígéretes tehetség, de neki is időre van szüksége, ahogyan a többi ifjú titánnak, akik a kezdőcsapat közelébe kerültek - válaszolt a holland.

   A játékfelfogással is gond volt Moniz szerint, ez is megakadályozta Őket a jó szereplésben.

   – Jól sikerült a felkészülésünk, így nagy reményekkel vártam a bajnokságot. Még most is hiszek benne, hogy befuthat az első helyre a csapat, annak ellenére hogy jelenleg a hetedik helyen áll. Egy-két győzelemmel könnyen elindulhat fölfelé a Fradi.

   Mivel Ricardo Hollandiában és Ausztriában is dolgozott, felvázolta a helyzetet, mi a különbség Magyarország és az említett államok között:

   – A magyar közegben rendkívül negatív a szakemberek hozzáállása, és sokakból hiányzik a kellő becsvágy, annak dacára, hogy elképesztő hagyományokkal büszkélkedhet az ország. Ausztria csak álmodik ilyen múltról. Ugyanakkor ami Ausztriában vagy Hollandiában alapvető, azért Magyarországon megharagszanak: itt senki sem bírja a kritikát. Nem mernek belenézni a tükörbe, és elutasítják az építő jellegű hozzászólásokat. Hollandiának nagyszerű labdarúgói vannak, de ők is egyre csak jobbak akarnak lenni. Ehhez elengedhetetlen, hogy az ember szembenézzen a hibáival. Ausztriában pozitívabban látják a dolgokat az emberek, és nagyobb eltökéltséggel látnak munkához. Ha a fantasztikus hagyományokhoz társítani lehetne ezt a pozitív hozzáállást és az ambíciót, akkor véleményem szerint három éven belül kilábalhatna a magyar futball a hullámvölgyből – fogalmazott.

   Interjú itt.

   (Fotó: kisalfold.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr55675729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása