Vettel negyedszerre is világbajnok lett!
2013. október 28. írta: Tibi5000

Vettel negyedszerre is világbajnok lett!

   Nem lenne meglepő, ha néhány esztelen fogadóiroda már nagy pénzben megtette volna Vettelt, hogy megnyeri az ötödik világbajnokságát is. Ez bár még távol áll tőle, lehetséges. De egyenlőre foglalkozzunk a jelennel, ugyanis Sebastian Vettel, a valaha volt talán legjobb pilóta negyedjére is megnyerte a világbajnokságot, természetesen egymás után, zsinórban.

   Az ugyan rosszul esett neki, hogy a győzelem után néhányan kifütyülték, és nem érti, miért nem tudják elfogadni a győzelmét, és vele együtt ünnepelni. A versenyzőnek a Ferrari is gratulált, ami igazán nagy szó.

   Hivatalosan ugyan még nem zárult le a F1, de már kimondhatjuk, hogy a 26 éves német pilóta negyedszerre is bajnok lehet. A többi helyért még folyik az izgalom, a hurok pedig csak szorul a versenyek elteltével. Az Abu-Dzabi, az Amerikai, és a Brazil nagydíj van még hátra. 

   „Elmondhatatlanul boldog vagyok, nem is tudom, mit mondjak, azt hiszem, ez életem legszebb napja. Amikor elkezdtem versenyezni, a Formula–1 nagyon távoli cél volt, de rengetegen segítettek abban, hogy eljussak idáig. Sokan tanítottak, igyekeztem odafigyelni. Elképesztő, hogy egy ilyen erős mezőnyben sikerült újra világbajnokságot nyerni” – mondta Vettel.

   Már a hatodik győzelmét nyerte zsinórban a versenyző, akinek a honfitársa, Nico Rosberg második lett a futamon.

   „Nem találok szavakat. A célba érkezéskor nem tudtam, mit mondjak, hiszen ilyenkor a legfontosabb dolgokat közölné az ember, és nem tudja, mi az. Csodálatos érzés beülni ebbe az autóba, fantasztikus volt itt és az egész szezon során. Nem is kérhettem volna többet. Hihetetlen, hogy ez alatt a négy év alatt milyen statisztikai mutatókat hoztunk össze.”

   És vajon mit mondott a csapatfőnök, Stefano Domenicali?

   „Gratulálunk Sebastiannak, ő és csapata nagyszerű munkát végzett, megérdemelte ezt a futamgyőzelmet és az idei világbajnoki címeket”

   „Elismerésem Sebastian Vettelnek, ő és csapata uralta az idény második felét, teljesen megérdemelten lett világbajnok.  Az egyetlen, amit a gratuláció mellett tehetünk, hogy már a következő idényre összpontosítunk, hogy valahogy megnehezítsük a feladatát” – mondta Fernando Alonso.

                     

 

 

   Sebastian Vettel honlapja, ahol még több érdekes információt találsz: www.sebastianvettel.de

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr145602501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása