A pápa sem tudja, kinek szurkoljon..
2013. augusztus 14. írta: Tibi5000

A pápa sem tudja, kinek szurkoljon..

   Megérkeztek a Vatikánba az olasz és az argentin válogatott küldöttsége. A két csapat szerdai mérkőzését megelőzőleg, látogatták meg a pápát. A pápa azt is elmondta, örül annak, hogy csak barátságos mérkőzést játszik a két válogatott, mert nem tudná, kinek szurkoljon. A Szentanya egyébként argentin, de olasz gyökerei is vannak. 

   A két válogatott egy-egy játékosa volt a küldöttség, olasz részről Gianluigi Buffon, a spanyolokat pedig Lionel Messi erősítette. A két játékos egy olajfát, illetve egy válogatott mezt adott át a pápának, aki ezekkel a mondatokkal köszönte meg az ajándékokat:

   Köszönöm, hogy mind eljöttek. Még szerencse, hogy csak barátságos mérkőzést játszanak majd, mert nem tudnám, hogy kinek szurkoljak…Önök népszerűek és az emberek követik Önöket, de nem szabad elfelejtkezniük ennek a felelősségéről sem. Azt is tartsák észben, hogy a játékosok közötti nagyszerű bajtársiasságot már amatőr korukban megtanulták, a legfontosabb, hogy ne csak bajnokok legyenek, hanem mindenek előtt emberek és az emberiességüket megmutassák a többieknek is. A vezetőknek azt üzenném, hogy a futball elsősorban sport és nem üzlet, csak így lehet visszaszorítani az erőszakot. Imádkozom Önökért, de remélem, hogy Önök is értem, így én is őszintén játszhatom a magam "játékát"– tette hozzá I. Ferenc pápa, aki köztudottan nagy focirajongó.

   

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr345460169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása