Argentin szűrő!
2013. március 28. írta: Tibi5000

Argentin szűrő!

Kiválasztottam a Képes-Sport segítségével négy Argentin futballistát, akinek röviden leírom az életútját, illetve igazolásait. Argentin szűrő!

JAVIER MASCHERANO

28 évesen már 88-szoros válogatott volt, ha valaki, ő az argentin középpályások királya, de többször is alkalmazzák védőnek. Jelenleg hatodik a legtöbbszörös válogatottak listáján, de ennél lehet jobb is, hisz akár még Roberto Ayalát is megelőzheti, akinek 115 válogatottsága van. Nos, Zanettit már nehezebb lesz! (145!!)

ESTEBAN CAMBIASSO

A Real Madridban nem tudott nagyon kibontakozni, és nem is érezte magát jól, az Internél viszont annál inkább mert még most is ott játszik. Főleg a Mourinho korszakban tudott kiteljesedni. 2010 volt pályafutása legjobb éve, kulcsembere volt öt trófeának: Serie A, BL, Olasz Kupa, Olasz Szuperkupa, klubvébé). Érdekes, hogy a Diego Maradona által vezetett válogatottsági kezdőtizenegyből mégis kimaradt.

Javier Zanetti

Inkább már a védekezésben mutatkozik Javier Zanetti, de ifjúkorában, mert már közelít a negyvenhez, még középpályás szűrés volt a legfőbb feladta. 95'-ben került Milánóba, ő volt az akkori edző, Massimo Moratti első igazolása. Már a 800. tétmeccsén játszik, de a válogatottságban sem kicsi a szám, 145!

Fernando Gago

Együtt költözött Gonzaló Higuainnal költözött 2007 nyarán Argentínából a Santiago Bernabeuba, de Cambiassohoz hasonlóan ő sem bírt kibontakozni a Real Madrid színeiben. Elsőként a Roma vette kölcsön, majd a Valenciához igazolt szintén kölcsönbe. Végül onnan is elkölcsönözték, méghozzá az argentin Vélez Sarsfieldba.

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr755179010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása