Egervári sajtótájékoztatót tartott!
2013. március 18. írta: Tibi5000

Egervári sajtótájékoztatót tartott!

Sajtótájékoztatót tartott Telkiben a Románia és Törökország ellen készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor.

– Másfél évre visszamenőleg folyamatosan követjük a román csapat szereplését. A négy világbajnoki selejtezőjüket kiértékeltük, és kigyűjtöttünk egyfajta eszenciát a játékosok számára. Nem sok sebezhető pontjuk van, de azért van ilyen, remélem, rá is tudunk játszani. Ha azokat a gyengéket, amik mutatkoznak a játékukban, értelmesen ki tudjuk használni, a mérkőzés egyes szituációiban jó döntéseket tudunk hozni, akkor képesek leszünk meglepni őket – mondta a szakember, aki arra is kitért, szerinte hogyan állnak jelenleg az erőviszonyok a magyar és a román fél között.

– A románok néhány évtizeden keresztül jobbak voltak nálunk, de most ők is az építkezés fázisában tartanak. Szépen haladnak előre, van egy kimondottan jó generációjuk. Talán a legjobb példa erre a bajnokcsapat menetelése a nemzetközi porondon, ez is bizonyítja, hogy zömében saját nevelésű játékosokkal milyen eredményesek tudnak lenni. Tradicionálisan nagy ellenfél Románia, igazi ki-ki meccs lesz, de nagyon bízom abban, hogy felül tudunk kerekedni.

Egervári külön kapott kérdést az ellenfél legnagyobb sztárja, Adrian Mutu kapcsán.

– Kiváló futballista, és nem örömteli számunkra, hogy egyre jobb formába lendül, de úgy gondolom, azokkal az értékekkel, amelyekkel a csapatjátékunk bír, képesek leszünk felvenni a harcot vele szemben is. Egyébként rajta kívül is bőven akadnak még jó játékosaik. Spanyolországban Torje rendre magas szinten teljesít, és az árnyékékük, Grozav is kifejezetten tetszik. Több játékos is egyénileg Mutu-szintű értékekkel bír, de hiszem, hogy csapatként képesek leszünk a megfelelő védekezésre velük szemben – felelte.

– A felkészülés során megfogadtuk, hogy a pozitív dolgokkal fogunk foglalkozni. Minden rosszban van valami jó, ebben mondjuk az, hogy egészségesen és frissen érkeztek meg a játékosok – hangzott Egervári válasza.

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr185144154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása