Interjú a Pápa edzőjével!
2013. március 14. írta: Tibi5000

Interjú a Pápa edzőjével!

 

Lesz megfelelő világítás a hétvégi, Debrecen elleni bajnokin a Perutz-stadionban?
– Úgy tudom, hogy igen, megoldódott a probléma, de azért a biztonság kedvéért majd rákérdezek a villanyszerelőknél – utalt Zsivóczky Gyula a legutóbbi, Ferencváros elleni hazai bajnokira, amelyen a második félidőben félhomályban játszottak a csapatok a nem megfelelő villanyvilágítás miatt. – Akár én magam is megjavítom, ha ezen múlik a győzelmünk. A Fradi ellen egyébként nem emiatt kaptunk ki, sokat hibáztunk, nem rúgtuk be a helyzeteket, ezek sokkal nagyobb problémák voltak.

A Ligakupában viszont legyőzték a Ferencvárost, sőt majdnem tovább is jutottak. A találkozó után megbüntette magát 50 ezer forintra, amiért a játékvezető kiállította, míg az MLSZ-től 80 ezres büntetést kapott. Ezt is befizeti?
– Igazságtalannak tartom, de nem akarok szembemenni az MLSZ Fegyelmi Bizottságával. Tény, hogy reklamálásért kiállítottak azon a mérkőzésen, az más kérdés, hogy igazam volt, hiszen a Fradi második gólját szabálytalanság előzte meg. Mindez 3-1-es vezetésünknél történt, ha ez nincs, lehet, hogy most mi készülhetnénk az Eger elleni elődöntőre.

Miért pont 50 ezer forintra büntette meg magát?
– Van egy házirendünk, amelyben szerepelnek a büntetési tételek. A következő prémiumból be is fizetem, de ezt a pénzt is majd a csapat fogja felhasználni, ahogy a többi büntetésből befolyt összeget, bár az sem kizárt, hogy felajánljuk jótékony célra.

Korábban panaszkodott rá, hogy télen nem sikerült megfelelően megerősíteni a csapatot. Kik voltak a kiszemeltjei?
– Főleg olyan játékosok, akik máshol kevés szerephez jutottak. Szerettem volna, ha nálunk folytatja az ETO-ból Pilibaitis, Dudás, Ahjupera, Babic vagy éppen a Pécsre igazolt Simon Attila. De felmerült Busai, Faggyas és Marek Heinz neve is. Az átigazolások különböző okok miatt hiúsultak meg, de többségében azért, mert a kiszemelt játékosoknak olyan anyagi igényeik voltak, amelyeket nem tudtunk teljesíteni. Tisztában vagyunk vele, hogy a megvannak a korlátjaink, de azért az elgondolkodtató, hogy Busai és Faggyas például helyettünk az NB II utolsó helyezettjét választotta. Szerettem volna, ha már a felkészülés kezdetére összeáll a keretünk, de minket általában "ha nincs ló, jó a szamár is" effektus alapján választanak a játékosok.

Milyenek a Lombard anyagi lehetőségei?
– Kiscsapat vagyunk, ez nem szégyen. Az egyik legkisebb költségvetéssel dolgozunk. Engem az szomorít el, hogy úgy tűnik, egyre nagyobb lesz a szakadék a klubok között. Vannak olyan egyesületek, amelyek 300-400 millió forintból gazdálkodnak és olyanok is, amelyek másfél vagy éppen három milliárdból. Egy Videotonnal, ETO-val, Ferencvárossal, Debrecennel nem lesz esélye felvenni a versenyt az olyan kiscsapatoknak, mint amilyenek mi is vagyunk.

A Pápa kapcsán a legszembetűnőbb, hogy nagyon kevés gólt szerez. Ennek mi az oka?
– Az, hogy csak Maric tud gólt lőni. Ha ő betalál és Szűcs Lajos átlagon felül véd, akkor nyerünk, ha a kettőből az egyik nem valósul meg, akkor kikapunk, ez ilyen egyszerű. Nincsenek nekem nagy vágyaim, ezért is mondtam, hogy egy olyan csatárt szeretnék, aki egy félévben rúg 3-4 gólt, de ilyennel egyelőre nem rendelkezünk.

Ezen tények tudatában mit lehet várni a Lombardtól tavasszal?
– Az biztos, hogy egy sima bennmaradással nem elégszem meg. A 14. helyről előre kell lépnünk. Ha a kiszemeltek közül legalább egy-két játékost meg tudtunk volna szerezni, akkor nem aggódnék, hogy sikerül. De ezek nem kifogások, így is hiszek benne, hogy összekaparunk 36 pontot, ami a Lombard Pápa fennállásának legjobb NB I-es eredménye lenne. (FOTÓ: VIDI.HU

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr535135229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása