Janics nem tudja eldönteni, mit akar!
2013. március 11. írta: Tibi5000

Janics nem tudja eldönteni, mit akar!

Újabb fordulatot vett a Janics-ügy. Miután már mindenki azt hitte, Natasa teljesen elköltözik Magyarországról, és Szerb színekben fogja folytatni. Úgy tűnik, ez most mégsem így lett. A lenti levélben található Douchev, Dr. Baráth Etelének szánt soraiban írja, mégis magyar színekben akarja folytatni.

http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/22/53/25/cikk_2225325/natasa_level_2013.pdf

Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke az egyik ismert sportnapilapnak adott interjút:

– Hogyan értékeli ezt a levelet? Sportdiplomáciai siker?
– Inkább azt mondom, a konzekvens magatartásunk sikere – monda Baráth Etele. – Kitartottunk a döntésünk mellett, hogy nem engedjük el Natasát, szabályokat hoztunk a világbajnokaink itthon tartása érdekében, és miközben próbáltuk megérteni a versenyző elhatározását, folyamatosan biztosítottuk arról, hogy itthon tárt karokkal és nyílt szívvel fogadjuk őt. Natasa visszatérésével igazolva látjuk, hogy normális volt a szövetség kommunikációja, hisszük, hogy volt értelme azoknak a törekvéseknek, hogy meggátoljuk a kivándorlást, nem mellékesen ez a döntés újabb elismerése annak, hogy továbbra is kiemelkedő, világszínvonalú, példaértékű a munka, a verseny- és a feltételrendszer Magyarországon.

– De tényleg ilyen kurflira van szüksége egy háromszoros olimpiai bajnoknak ahhoz, hogy belássa ezt?
– Adjuk meg számára a tévedés jogát. És tegyük hozzá, a férje döntően befolyásolta Natasa elhatározását. Azt hitték, közös nyelvterületen jobban boldogulnak majd, de be kellett látniuk, és itt elsősorban nem Natasának, hanem a férjnek, Andrian Douchevnek, hogy páratlanok azok a feltételek, amelyeket itt, Magyarországon nyújtani tudunk.

A szerb főtitkár sokkot kapott, az elnök azért nyugodtabban fogadta a hírt, ezért is kérdezték meg őt:

„Tiszteletben tartjuk Natasa döntését, mivel nem volt más kiút, ugyanis a háromszoros olimpiai bajnok nem akart két évet kihagyni" – mondta az ügyről immár Mirko Nisovics, a szerb szövetség elnöke a vajdasági lapnak.

Natasát sem hagyták szó nélkül, ő is nyilatkozott a lapnak:

„El kell ismernem, hogy a magyar kajak-kenu sport és különösen a női kajak a legerősebb a világon" – többek között ez áll Douchev-Janics Natasa levelében, amelyben azt írja, hogy szándéka szerint Magyarországon folytatná a pályafutását.

„Családommal megbeszéltem mindent, egyetértenek a szándékommal, miszerint Magyarországon szeretném folytatni pályafutásomat. Ehhez kérem a szövetség és az elnök úr támogatását."

„A szerb és a magyar szövetség viszonya továbbra is korrekt, nincsenek problémák. Az egyeztetés során sohasem hangzott el egy csúnya szó sem. Talán én voltam az, aki abban bízott, hogy az MKKSZ kicsit több megértést tanúsít majd Natasa országváltásával kapcsolatban, mivel a szülőhazájába szeretett volna visszatérni. A mi sportminisztériumunk egyik programja szerint a sportszerűség győzelmet jelent, s szerintem itt a fair play az lehetett volna, ha őt elengedik, mivel megérdemelte."

Janics Natasa - Képekben!

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr735128574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása