Levontak két pontot a Napolitól!
2012. december 18. írta: Tibi5000

Levontak két pontot a Napolitól!

Az Olasz Labdarúgó-szövetség hivatalosan is megerősítette azt a pletykát, hogy a Seria A-ban szereplő Napoli két játékosát, név szerint Paolo Cannavarot és Gianluca Grava-t fél évre eltiltották a bundabotrány kapcsán.

A Nemzeti Sport Online már beszámolt arról, hogy a Napoli korábbi kapusa bevallotta, rá akarta venni társait, hogy veszítsék el a mérkőzést a Sampdoria ellen, még a záró fordulóban. A kapus neve egyébként Matteo Gianello. 

A kapus neve sokaknak ismerősen cseng, hiszen mint már megemlítettem, korábban a Napoli hálóőre volt, jelenleg nincs egyik csapatnál sem. A kapus többek között arról beszélt a rendőröknek, hogy Cannavaro és Grava, a két büntetett személynek ajánlotta fel, hogy "véletlenül" próbálják elveszíteni a meccset, ám ők ezt elutasították.

Ezzel nem is lenne semmi baj, de a fegyelmi bizottság szerint a két játékosnak jelenteni kellett volna az esetet. A két játékos tagadta, hogy bármi rosszat tett volna. A két játékos eltiltása mellett a Napolitól két pontot levontak, illetve hetvenezer eurós pénzbüntetést kaptak.

Gianellot három év három hónapra eltiltották.

A Napoli ezzel a pontlevonással a harmadik helyről az ötödikre csúszott, de a hírek szerint fellebezést indít majd a csapat a döntés ellen.

A Sampdoriától és a Torinótól 1-1, a Napolitól és az Atalanta-tól 2-őt, a Sienától pedig hat pontot vontak le a szezon során.

A Napoli előtt most a Fiorentina áll mindössze egy pont különbséggel, és ha a fellebezést elfogadják, aminek bár nagyon kicsi esélye van, megtörténhet, akár még a harmadik helyre is visszamehetnek.

vad2istvan_belso_60.jpga képen Matteo Gianello!

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr384972145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása