Sport-király magazin 2. szám
2012. november 05. írta: Tibi5000

Sport-király magazin 2. szám

                       A FIFA-Aranylabda: Del Bosque is nagy esélyes

A FIFA nyilvánosságra hozta, a tíz vezetőedző nevét, akik megkaphatják a FIFÁTÓL 2012 legjobb edzőjének díját.Akár még Roberto Dio Matteo is esélyes lehet a díjra, Mourinho pedig, hát Mourinho öreg sláger! De a teljes névsor: Vicente Del Bosque, Roberto Dia Matteo, Alex Ferguson, Pep Guardiola, Jupp Heynckes, Jürgen Klopp, Joachim Löv, Roberto Mancini, Joseph Mourinho, és Cesare Prandelli lehet 2012 legjobb szakembere. A legesélyesebbek pedig: Bosque, Mourinho, Prandelli, Ferguson, és Heynckes, de nem ez fogja eldönteni a helyzetet.

                      Douchev: Hajlandó vagyok két évet kihagyni Szerbiáért

Biztosan nagyon sokat hallottuk mostanában Douchev Janics Natasa botrányát, mert ezt már másként nem lehet nevezni. Ábrahám Attila említette egy interjúban, hogy Janicsék nem is Szerbiába, hanem Bulgáriába akarnak menni, de ezt Natasa később cáfolta. Hogy, Ábrahámtól hogyan jött ez a "légből kapott ötlet", azt pontosan nem tudni. Sőt, Douchev még azt is elmondta, két évet is kihagyna csak azért, hogy újra Szerbiába folytathassa pályafutását. Mindhárom olimpiai aranyérmét Magyarországon szerezte, de úgy tűnik, nem tántorít ötletétől a kajakos.

                      361 milliót nyert a vegasi vb-n a pókeres

Bármennyire is most meglepődtök, a póker és a kártyajátékok mind a sport közé tartoznak. Gondolj bele, feltett lábbal online pókerezel, többet is kereshetsz mint egy focista, vagy egy lólengő. Sokkal könnyebb, ezt mutatta most meg az egész világnak a magyar Koroknai András is, aki 361 millió forintot, USA dollárba átszámítva több mint egymillió-hatszáz-negyven-ezer amerikai ropit nyert a vegasi vb-n. Holnap, 2012. október 31.-én folytatódik a verseny, már nem akármiért, a döntőért, azon belül 8 531 853 dollár-ért.

                      Falcao marad!

Többen is emlegették, terjesztették a pletykát miszerint Radamel Falcao, illetve az Atlético Madrid túlságosan is rossz ahhoz, hogy Radamel Falcao az övéjük legyen, ezért hát nem is nagyon alaptalan a pletyka. De Falcao végül is a Bilbao-nál képzeli a közeljövőjét. " Nem gondolkozom azon, hogy mostanság elhagyjam a klubot " - Nyilatkozott a kolumbiai gólzsák egy hétfői nyilatkozatában. A Bajnokok Ligája győztes Chelsea, és a Manchester City is szemezgetett az ötlettel, de mint azt Falcao megerősítette, nem lesz nála klubcsere. A játékos mindössze még csak 26 éves, és talán most kimondhatja, karrierje csúcsán van.

                      Szurkolókkal verekedett a Fradi edzője

Összeverekedett a Ferencváros jégkorongcsapatának edzője a szurkolókkal, pontosabban egy férfival és egy nővel, az Érsekújvári elleni, idegenbeli 7-4-es MOL vereség után. Az edző neve egyébként Dobos Tamás. Az egyik ismert jégkorong blog nyilatkozatában az egyik érintett szurkoló azt mondta, Dobos többször is megütötte, és nemcsak vele volt komolyabb szituációja.

                      Miért mennyen az ember Fradi meccsre?

Hát ennek nagyon sok feltételezhető módja van. Például mert Magyarország legnépszerűbb csapata, elképesztő a hangulat a mérkőzésen, nem bánják meg a szurkolók, hogy kifizették azt a pár ezer forintot. Mellesleg a nem pesti embereknek a meccs előtt pár órával egy kis kikapcsolódásképp megnézheted a Planetáriumot, kikapcsolódásnak, mert a meccsen egy perc pihenőd sem lesz, annyi helyzettel bombáznak majd a csapatok, (bár ez nem biztos, hogy a Fradi lesz).

                      Milyen sportújságot érdemes megvenni?

Nagyon sok sportújság vagy internetes sportújság létezik Magyarországon, de azért ezek között is vannak nagyon jók, és nagyon rosszak. A legjobbak közé tartozik a Nemzeti Sport, Sportmédia, sportpiac, Képes Sport, stb...A gagyibbak közé tartozik például a Hajó Magazin, amellyel egyébként nincs is semmi baj, csak túl egyhangú, mindig csak a vízisportról, pontosabban a vízihajózásról, a vízivitorlázásról szól.

                      Vettel 100. futamán nyerhet

Ha Vettel a következő két futamán nyerni fog, Alonso pedig második lesz, Vettel behozhatatlan előnyre tesz szert. Sebastian Vettelnek 240, Alonsónak 227 pontja van a mostani világbajnokságon, de még három verseny, illetve GP van hátra, amin bizonyíthat Alonso. Mint azt tudjuk, egy első helyezésért 25 pont jár, tehát ha Vettel elszúrja az elkövetkezendő három nagydíjat, Alonsó pedig legalább kétszer nyerni tud, bőven betudja hozni hátrányát.

                      A bizalom köre

Egervári Sándor 25 mérkőzés óta ül a kispadon a magyar válogatott szövetségi kapitányaként. Összeszedtük, kiket jelöl leggyakrabban a kezdőbe. Dzsudzsák Balázs, egyértelműen, akinek 21 meccse van a háta mögött, amióta Erwin Koeman elment, és Egervári jött helyette. Tehát Balázst kőkeményen játszatja, eddig a 21 meccs alatt 8 góllal jutalmazta a bizalmát.

Juhász Roland: Ő rá is 21 meccse számítanak, Andorrában például szép gólt fejelt, semmi akadálya, hogy egyenlő legyen Dzsudzsákkal, és még az is mellette szól, hogy az észtek ellen és a törökök ellen is pályán volt, nem úgy mint Balázs.

Koman Vladimir: Az orosz bajnokságban játszó Koman Vladimir már egy kicsit kevesebbszer, 18-szor hallgathatta végig a himnuszt, de ez is nagyon szép eredmény. Úgy tűnik, "Sanyi bá" megbízik benne, mint kiszámíthatatlan középpályást.

Vanczák Vilmos: Most egy kicsit én is meglepődtem. Én speciel nem gondoltam volna, vagy éppen azokon a válogatott meccseken nem figyeltem jól, hogy Vanczák Vilmos, a Svájci Sion játékosa 16-szor lépett pályára Egervári érkezése óta! Kitartó, szívós, és jól szerel. Talán ez lehet a nagy szerencséje!

Elek Ákos: Ő is szintén 16-szor lépett pályára a mostani nagymester időszakai közben, láthatutnk tőle már hideget is, meleget is, meleget akkor, amikor előkészítette Dzsudzsáknak a Finnek elleni győztes gólt, hideget pedig akkor, amikor a Hollandok ellen ügyetlenkedett, sőt már bakizott balhátvédként. Mondjuk ez a Diósgyőrben könnyebben menne!

lampard_1.jpg

                      Új stadion kell!

Mint az közismert, az Eger nem rendezhet otthon mérkőzést, mert nem áll az aréna a helyzet magaslatán, így otthoni meccseit általában a Debreceni VSC otthonában játszotta, de most cserélni kell! Az "új hazai pálya" valószínűleg vagy a Diósgyőr otthonában lesz, vagy a Fáy utcai Vasas másodosztályú csapat fogja vendégül látni az Egert.

                      Megtört a Bayern München mesés sorozata!

Egyszer mindennek vége szakad, így annak is, hogy a Bayern München folyamatosan százszázalékosan vezeti a tabellát. Nagyon kevesen gondolták volna, hogy pont a Bayern Leverkusen fogja megtörni ezt a, kicsit sem rossz átkot. Mario Mandzukic még egyenlíteni tudott, de a Leverkusen-nek még volt válasza, így a végeredmény 2-1 lett, de a Bayern M. még mindig vezeti a tabellát négy ponttal, mögötte van a Schalke, a Leverkusen pedig az ötödik tizenöt ponttal, ha most viszont nyer, az előtte lévőek pedig elveszítik a meccset, mindössze akkor is csak egy helyezést jön feljebb.

lampard_2.jpg

                     

                        Reklámzóna:

FONTOS! RENDELD MEG MOST FÉL ÉVRE A KÉPES SPORT HETENTE MEGJELENŐ SPORTMAGAZINT, ÉS A 190 LEGGYORSABB AJÁNDÉKBA KAP GRAHAM HUNTER - BARCA CÍMŰ KÖNYVÉT. FÉLÉVES ELŐFIZETÉSI DÍJ: 7710 FT.

ÉRDEKELNEK AZ AMERIKAI SPORTOK? ITT MINDENT MEGTUDHATSZ RÓLUK, CSAK VENNED KELL EGY ILYEN MAGAZINT, ÉS GARANTÁLTAN NEM TUDOD LETENNI. NFL, NBA, NHL, EGY MAGAZINBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

ÚJRA GYŰJTHETŐK PANINI KÁRTYÁK A KÉPES SPORTBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! ÉS HA MOST VESZEL KÉPES SPORTOT, AJÁNDÉKBA KAPSZ EGY CSOMAG KÁRTYÁT, ÉS + 1 LIMITÁLT KIADÁSÚ  BL-KÁRTYÁT.

                      SAJÁT ROVATOM:

A LEBUKTATÁS: Ebben a rovatban értékelni fogjuk híres sportolók vagy csapatok hivatalos magyar rajongói oldalát, és végül 1-tül 5-ig kritizálunk. :) Ezen a héten a Barcelona focicsapat magyar oldalát értékeljük. Szinte tökéletes!! Újnál újabb bejegyzések, tabella is frissítve van, csak még az edzőt nem sikerült frissíteni az oldalon.

______________________________________________________________________________________________

                      Rudolf bajlós sérülése

Rudolf nemrég beszélt arról, hogy a sérülése már nem olyan komoly, és játszani szeretne a következő meccsen, Kecskemét ellen, de nagyon úgy tűnik, hogy nem fog játszani, mert edzeni sem edz a csapattal. Talán azért ennél komolyabb a helyzet? Sisa Tibor elmondta, pontos dolgot még nem tud mondani, nem tudja, mikor számíthat a támadóra.

lampard_3.jpg

   
POSZTEREK:

Serena_Williams_1560745c.jpg

Serena Williams, a 2012-es WTA világbajnokság gyöztese.

lampard_4.jpg

Lionel Messi, kicsit beképzelten!

lampard_5.jpg

lampard_6.jpg

Fernando Llorente

EL: Néhány csoport továbbjutói

A csoport: A Liverpool még kivergődik elsőként az A csoportban, a nagy harc viszont a második helynél lesz. Az Anzsi, és az Udinese is 4-4 pontos, én viszont arra teszek, a jelenleg harmadik Udi fog a végén bejutni, bár még a svájci Young Boys is beleszólhat.

B csoport: A százszázalékos listavezető az Atlético Madrid, aki 3 meccsen elszerezte mind a 9 pontot. Tehát ez a hely már nem fog változni, és a második hely is eldöntött, amit a Plezn képvisel. A harmadik Académica is egyetlen ponttal szerénykedik, ennél már csak a Hapoel Tel Aviv gyengébb, gólkülönbséggel.

C csoport: A Fenerbache nagyon jól kezdett, három meccs, 7 pont, én viszont arra jutottam, a Marseille még megfogja előzni, de a Fenernek most könnyebb dolga lesz, mert az egyetlen pontos Limasszol-t fogja fogadni, míg a Marseille a szívós Mönchenglabdach-ot, bár én úgy gondolom, nem fog beleszólni az első kettő helybe.

D csoport: A Newcastle nagyon jól kezdett, hét pontnál tart, és valószínűleg a második hely sem fog változni, a Bordeaux is megőrzi a helyét, bár a Club Brugge ebbe még belepofázhat.

E csoport: A Bukarest nagyon jól kezdett, sőt, meglepően jól, és szerintem ez bizony most meg fog változni. Jelenleg még első, de nem így lesz ennek a dolognak vége, szerintem az 1. a Köbenhavn, a második pedig a Molde lesz.

                                  A Chelsea visszaadta az elvesztett gyözelmet!

A Chelsea még ha túlórában is, tehát hosszabbítással, sikerült maga alá gyűrnie a Manchester United-et. Az első 90 perc után 3-3- volt az állás, így hosszabbításokkal, vagy akkor még az is benne volt hogy büntetőkkel kelljen eldönteni a meccset, de ez végül nem így lett. Harminc perc alatt esett három gól, 2 a Chelsea javára, 1 pedig a Manchesternek, így a végeredmény, 4-3 a kékeknek. Ez tehát azt jelenti, a Manchester nem folytathatja a Ligakupa szereplését.


lampard_7.jpg


Eden Hazard-nak köszönhetik ki a győzelmet, mert ö harcolta ki a hosszabbítást.

                                            Schumacher ment vagy küldték?

Ez izgatja mostanában minden F1-es szurkolót, amire most választ is kap. Schumi egyeztetett Hamiltonnal, tehát a német versenyzőre nem voltak hajlandóak várni, így a F1-es pilóta kicsúszott a határidőből, ez pedig azt jelenti, végleg abbahagyja Forma 1-es pályafutását. Biztosan most nagyon idegesek a Schumi rajongók, főleg aki ezt olvassa, de azért remélem egy kép megvígasztalja. 

lampard_8.jpg                     

                                                   

                             Douchev: hivatalosan is elhagyta Magyarországot

A hírek szerint mindenét eladta, sok hozzászóló pedig egyenesen csalónak nevezik. Utoljára kedden edzett, és még ezen a napon összeszedte minden holmiját, és elindult a Szerb Kajak-Kenu szövetség vonatjával. A hírek szerint Belgrádban vagy Újvidéken lesz Janics új otthona. Nemzeti Sport hozzászólások, név nélkül!

" Ahhoz vastag bőrnek kell lenni a Dusev képen, hogy ö mint tanuló pénzt kért azért, mert elleste a magyar edzéstechnikát ".

" Igaza van, ebből az országból menekülni kell. Hálátlan dolog nem elengedni! "

Lehet nagyon szeretni, lehet nagyon haragudni rá...

                             Hülkenberg a Sauberé lesz!

Nico Hülkenberg jövőre a Sauber csapat pilótája lesz. A mostani pontversenyben a 12. helyen áll a Force India versenyzője, Hülkenberg, és eddig 49 ponttal áll. Hülkenberg csapattársát még nem tudni, de 2013-ig még van idő, mivel a Sauber pilótái szó szerint elhúzták a csíkot, Kobayasi még nem tudja, de Sergio Perez a McLarennél fogja folytatni pályafutását.

lampard_9.jpg

Hülkenberg jövöre a Sauberé lesz

                     

                      Hajnal szép gólt rúgott

A német kupa második fordulójában a Stuttgart a St. Pauli-t fogadta vendégül, a végeredmény végül a hazaiakat segítette elő. Nem is akárki, Hajnal Tamás rúgta a győztes gólt, egyben elsőt és utolsót. a Bayern négyet rúgott a Kaiserlauternnek, a Wolfsburg is elintézte az FSV Frankfurt-ot, míg Huszti Szabolcs nélkül felálló Hannover sokáig szerencsétlenkedett, végül tizenegyespárbajokba gyűrte le a Dynamo Dresdent.

lampard_10.jpg
             


Hajnal Tamás, (pirosba), szerezte az első, és egyben az utolsó találatot is.

                                

                           Juve és Inter is megörizte a nevét

Senki nem gondolta volna, hogy az Internek azért kell harcolnia a Sampdoria ellen, hogy ne kapjon ki. De végül nem ez történt! Az első félidőben még a Sampdoria vezetett egy 20. percben történő góllal. Az 51. percben viszont Costa, a Sampdoria játékosa a 16-oson belül elkövetett egy csúnya szabálytalanságot, ezt a bírói is észrevette, büntető az Inter javára! A 11-es-t Milito fogja elvégezni, amiből persze gól születik, nem is történhetett volna másképp! 1-1 a 70. percben Palacio megszerezte a vezetést az Inter javára, még a 81. percben rúgott egyet az Inter, majd az utolsó erejéig harcoló Sampdoria még rúgott egyet, de a végeredmény 3-2 lett.

A Juvetusnak nem volt könnyebb, a Bologna-t fogadták. Eleinte nagyon könnyen indult a meccs, az 54. percben vezetett a Juve, de rá 20 percre Taider kiegyenlített, ezzel nem várt fordulatot hozott a meccs, de jött Pogba a 91. percben, és ezzel három ponttal segítette elő a csapatját, a Juventust. Így a vége 2-1. A Bologna elmondhatja, nagyon közel állt ahhoz, hogy ikszeljen a Juventussal.

lampard_11.jpg

Paul Pogba, a gyöztes gól szerzöje!

                             Sisa Tibor maradhat a DVTK-nál


Az őszi szezonban valószínűleg már nem lesz változás, tehát Sisa Tibor csak az őszi szezont követően fogják részletesebben átnézni a kartonját. Jelenleg a 8. a Diósgyör, ami éppen nem a legjobb helyezés, tehát néhányat ugrani kéne a tabellán a csapatnak, ami egyenlőre nem sikerül, mert a Kaposvár ellen is kikaptak. Erről beszélve, a mérkőzés után a játékosok pénzbüntetést kaptak, Sisát meg lekiabálták, kb. ennyi a DVTK taktikája.


lampard_12.jpg

Sisa Tibor

                                Vad II hibája sorsfordító lehet?

Vad II Istvánt az EB-óta mindenki belevéste az eszébe, mint az a vak ember, aki elnézte az Ukrajna-Anglia EB mérkőzést, illetve Marko Devics gólját. Azóta őt nem láthatjuk nemzetközi meccseken. Kassai Viktor nem tagadja, Vad II István hibázott, de ennek ellenére védi. A partjelző csak magára vethet, de ahogy kollégája, Kassai Viktor mondta, az ember nem tévedhetetlen, így Vad II István sem.

vad2istvan_belso.jpg

                                Steven Gerrard: Túl messzire mentem!

Steven Gerrard tényleg túl messzire ment, mert az Liverpool - Everton rangadó után Steven Gerrard szidta az Everton hosszú labdás játékát. A 20. percben már vezettek kettővel a hazaiak, a meccs végén pedig a csapatkapitány a Stoke City játékához hasonlította a mostani ellenfelét.

Megnéztem a meccset újra, túl messzire mentem, amikor a játékukat bíráltam. A legnagyobb tisztelettel vagyok David Moyes edző iránt, ahogy a Stoke trénere, Toni Pulis iránt is. Nem akartam megbántani a két klub játékosait sem.

Phil Jagielka is visszaszólt a Liverpool-iaknak, kb annyit mondott, hogy a játékosok fél órán át csak körbe-körbe vitték a labdát, értelmetlenül.

vad2istvan_belso_1.jpg

                        Egy kis kedvesség!

Azt már a mostani számban is megírtuk, hogy Schumacher már véglegesen visszavonul, hát, kedveskedtünk egy kicsit a Schumi rajongóknak!

vad2istvan_belso_2.jpg

vad2istvan_belso_3.jpg

vad2istvan_belso_4.jpg

vad2istvan_belso_5.jpg

Ha esetleg van kedvenced a sportvilágban, írj az info.fazekasadrian@gmail.com email-címre, és a kedvenced képét kirakjuk poszternek!

3. szám november 13.-án lesz elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr234877815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása