Krasznodar és Jaroszlavl nem rendez VB-t!
2012. szeptember 30. írta: Tibi5000

Krasznodar és Jaroszlavl nem rendez VB-t!

Mi nem holmi 2014-es VB-ről gondolkodunk, nem, már a 2018-as Oroszországi VB helyszínei is megvannak. Én már  a címtől is megleődtem, hogy Krasznodar és Jaroszlavl nem rendez majd VB-t. De ott a nagy kérdés? Vajon miért?

Senki nem gondolta volna, hogy nem csak a stadiont figyelik a szervezők. Igen, ha csak a stadiont figyelték volna, ott lenne a Krasznodar és Jaroszlavl a 2018-as Labdarúgó Világbajnokság helyszíneként, de így nincs. Az orosz sportminiszter, Vitalij Mutko, aki egyébként Krasznodari születésű, szerint a két város nem azért bukta el a helyeket, mert baj van a stadionjukkal, nem, rengeteg szempontot kellett figyelni: a városok infrastruktúráját, szociális, illetve gazdasági fejlettségét, a vb-re való felkészülés programját, a szervezőkészséget, de az egyik legfontosabb szempont pedig az volt, hogy melyik város mit hasznosítana a vb-ből bejött pénz után.

Szóval valószínű, az a 11 ország akiknek sikerült, ez mind meg van. De kiknek is? Mind a 11 város stadionját átelemezzük. Vigyázat! Pontozni is fogunk 1-től 10-ig.

Moszkva, Luzsnyiki Stadion: A stadiont 1956 július 31.-én adták át. Oroszország és a néhai Szovjetunió legnagyobb stadionja ez. Az akkor még Leninről elnevezett stadion a világ egyik legmodernebb foci-pályája volt akkoriban, ezért az UEFA májusban 5 csillaggal tüntette ki. 2008-ban itt rendezték a Bajnokok Ligája döntőjét. Bérlője a Torpedó és a Szpartak Moszkva. (Ha pedig az UEFA 5 csillaggal tüntette ki, nekünk egy 10-est kell adni. Tényleg nagyon szépek a körülmények, és hogy, 2008-ban itt rendezték a Bajnokok Ligája döntőt, az nálam minden felül múlt, 10-es!)

Szamara, Mettalurg Stadium: Jól van kialakítva, bár nem Oroszország legszebb stadionja. 1957-ben építették, csak a Krilja Szovetov Szamara számára, ami azt jelenti, nincsenek más csapatok, akik ebben a stadionban játszanának. Az ülőhelyek nincsenek kicécózva, mindössze annyi a felirat, hogy, értelemszerűen, Szamara. (Hát.. Most vagyok igazán nagy gondban, mert előbb még könnyen döntöttem, mert egy kicsit segített az az UEFA csillag, de ennél szó sincs, még egy dicséretről sem, ez az én szemben mindössze csak egy négy pontot ér).

Zenit, Petrovszkj Stadion: A Petrovszkj Stadion 1925-ben épült, illetve akkor is adták át. Elnöke Alekszander Gyukov, aki egyébként sokat ígért a Zenit surkolóknak hazai pályán, hát meglátjuk, majd, hogy sikerül, de térjünk vissza a stadionra. Befogadóképessége nem haladja meg a 21-ezret, ezzel pedig nem nagyon lehet dicsekedni. (Szerintem viszont megérdemel egy 6 pontot)

Rosztov, Olimp - 2 stadion: A stadion viszonylag korán, már 1930-ban megvolt, ennek ellenére csak 1958-ban lett a Rosztové. Egy igazi, hamisítatlan Orosz futballpálya, ami alatt azt értem, se plusz nincs benne, se minusz. (Ez nálam csak egy közepes 5 pontot ér)

 Szocsi, Szocsi Stadion: 2014. évi téli olimpiai játékok egy részét is Szocsiban rendeznék, bár az orosz számvevőszék tart ettől egy kicsit. Ha viszont ők az olimoián tartanának Szocsitól, mi miért ne félnénk a Vb-től, hogy jó kezekben lesz? Most éppen építkezés zajlik, ezért is félnek, meg még ezeregy indok. (Az erről jut eszembe, ez nem ér 2 pontot se, mindössze egy pontra értékelem).

Volga Novgorod, Lokomotiv Stadion: Az egyik leggyönyörűbb orosz stadion, igaz, neki még nincsen 5 csillaga az UEFA-tól. Kintről is bentről is csodaszép, ezért elől fog végezni a listán. (Hát persze, hogy elől! 9 pontot kap a stadionja)

Mordovia Szaranszk, Start stadion: Nem valami csúcs-király-csúcs-szuper stadion, mindössze 10000 férőhelyes, de azért mégis van benne valami különleges. Azt talán még az építője sem tudná megmondani, de mégis. (Na, most egy kis jóindulattal megkapja a 6 pontot!)

A VÉGEREDMÉNY:

1. Moszkva - 10

2. Volga Novgorod - 9

3. Mordovia Szaranszk - 6

3. Zenit - 6

5. Rosztov - 5

6. Szocsi - 1

Figyelem, a Központi stadionokat és a másodosztálybeli csapatokat nem értékeltük!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr454811145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása