Michael Phelps, a király!
2012. szeptember 03. írta: Tibi5000

Michael Phelps, a király!

Még ha most, nem is szerzett nyolc aranyat, mint azt a 2008-as Pekingi olimpián, nagyon jól szerepelt a 2012-es olimpián is. De semmi nem tart örökké. 18 olimpiai és 26 világbajnoki cím után kiszáll a medencéből, Mchael Phelps. Ryan Lochte így nyilatkozott riválisa visszavonulása után: "Michael a legnagyszerűbb versenyző, aki ellen valaha is úsztam. Fantasztikus csatákat vívunk nyolc éven át. Már most hiányzik...". Kevesen tudják róla, hogy több bírósági ügye is volt már, de ezeket nem tudták rábizonyítani. Mindkét nővére úszó volt, Whitney éppen csak lemaradt az atlanti olimpiáról, de ami Whitney-nek nem sikerült, az testvérének, Michael-nak igen. De hogy.. 18 olimpiai aranyéremmel, 2-szeres ezüstéremmel, és szintén 2-szeres bronzéremmel távozik a "király. "Mellesleg" ott van még az a 26-szoros világbajnoki cím...

Talán mondhatjuk azt is, a világon nem csináltak eddig olyat, mint most Phelps. A 2001-es japánban, (Fokuokában) megrendezett világbajnokságon eelképesztő világcsúcs eredményével, (1:54,58) perces idő eredményével nem csak hogy világbajnok lett, világcsúcsot is döntött 200 m pillangón. Emellett persze még számos világrekordja van, ami nekünk munkahelyi kitüntetés, neki olimpiai aranyérem, vagy világrekord.

Nem lehet tudni, közre játszik e gyorsaságában, az, hogy hiperaktivitást diagnosztizáltak nála még 1990-ben. Rá négy évre újabb trauma érte. A családi fészek szétesik, a szülők elválnak. Most pedig amiről beszéltünk, megdönti a 200 pillangó világrekordját, az akkor még 15 esztendős és 9 hónapos úszó, s bátran kijelenthetjük, így kezdődött az egész világ körüli hírneve.

Nemrég megemlítettem, több bírósági ügye is volt. 2004-ben ittas vezetésért kapott 250 dolláros pénzbírságot, 2009-ben pedig egy kép járta be az egész világot, miközben Phelps egy marihuánás vízipipát szív. Őszintén szólva, akkor sokan kiábrándultak akkor belőle, vagy már nem követték eredményeit.

Most pedig, itt van 2012, a világ egyik legjobb úszója a csúcson hagyta abba. De 18 olimpiai aranyérem után már itt az idő, hogy visszavonuljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr284749226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása