Elhunyt Klas Ingesson!
2014. október 29. írta: Tibi5000

Elhunyt Klas Ingesson!

Klas Ingesson, aki 1994-ben világbajnoki bronzérmet szerzett Svédország válogatottjával, elveszítette a harcot a rákkal szemben, és 46 éves korában, szerda reggel elhunyt. 2009-ben diagnosztizálták nála, hogy csontvelőrákban szenved, de ennek ellenére októberig még az Elfsborg csapatánál dolgozott, sőt, a végén is nagy sikereket ért el az együttessel.

Kép: www.spox.com

Ingesson 57-szeres válogatott volt a svédekkel, és az egyik legfontosabb tagja a csapatnak az 1994-es világbajnokságon, ahol a harmadik helyig jutottak. Sok csapatban megfordult játékosként, nem csak Svédországban, játszott például a Bari-ban, a PSV Eindhoven-ben, de a Bologna csapatánál is eredményeskedett, olyannyira, hogy 1998-ban megnyerték az Intertoto kupát az olasz csapattal. 

1989 és 1998 között 57 válogatott mérkőzésen 13 gólt szerzett, edzőként 2013-tól haláláig az Elfsborg csapatát irányította. 

Kép: www.theguardian.com

Nyugodjon Békében, Klas Ingesson!

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr246844007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása