Dárdai Pál a magyar válogatott élén!
2014. szeptember 29. írta: Tibi5000

Dárdai Pál a magyar válogatott élén!

Kisebb, (na jó, nagyobb) szünet után a Sport-Király újra elstartol, méghozzá egy bombahírrel, miszerint Dárdai Pál, a magyar válogatott nemrég megválasztott szövetségi kapitánya teljes egészében felépítette a keretét, nem kis meglepetéseket okozva. Mindig is tudtuk, hogy Pintér Attila keretében voltak kisebb-nagyobb hiányosságok, de mondhatjuk, Dárdai Pál ezeket a keretbeli hibákat/hiányosságokat most kijavította.

Én viszonylag örültem, hogy ideiglenes Dárdai kapta meg a válogatott irányítását, azonban neki sem lesz egyszerű dolga: Egervári és Pintér után vajon ő is csúfosan távozik a válogatottól? Hát, nagyon reméljük, hogy nem. 

Erről beszélt Sallói István is a Digi Sport reggeli műsorában, akit Dárdai meg is hívott a keretébe, mint megfigyelő. 

"Engem Vági Márton MLSZ-főtitkár hívott fel, hogy Dárdai Pali gondol rám a stábjában, ami kissé meglepett, hiszen maga Pali nem keresett előtte. Mi együtt jártunk már az A-licences tanfolyamra is, s most együtt végezzük a pro-tanulmányokat, sokat beszélgettünk az elmúlt két évben futballról, vannak ellentétes nézeteink - éppen emiatt esett rám a választása. Szerinte ugyanis mi itthon túlbonyolítjuk a foci elméletét, állandóan játékrendszereket elemzünk, számháborúzunk, és őt pont ez a szemszög érdekli, ezek a részletek, amelyek az ő racionális, leegyszerűsítő német megközelítésén kívül esnek. Ebben a friss játékoskeretben egyébként az én véleményem még nincsen benne, Pali rakta össze a neveket, nem folytam bele. A keret nyilván változni fog a finnek ellen. Dárdai nyerő típusú erős karaktereket keres néhány művész mellé" - mondta Sallói a Reggeli Start című műsorban. 

"Valószínűleg Pali kockáztat a legtöbbet, az MLSZ lépéskényszerben volt, meg kellett oldania egy helyzetet, s ami biztos: a közhangulatot ezzel a kinevezéssel meg is fordították. A játékosok is nagyon várják Dárdai szellemiségét, a motivációval nem lesz gond. Legyen kilenc pont három meccsen, álljunk így hozzá, persze a minimum a hat pont az Eb-esélyek megtartásához. Ha ez sikerülne, bizonyosan óriási nyomás alá helyeznék minden oldalról Palit, hogy maradjon - tán még a Hertha is elengedné. Ő hosszú távon is alkalmas lenne szövetségi kapitánynak, de akkor azt mondom, adják neki oda ezt a munkát tíz évre" - zárta a beszélgetést.

Mindenesetre én is kíváncsi vagyok, mit hoz ki ebből Dárdai, Pintér bicskája beletört, nde hogy mit hoz a jövő, és jobb idők lesznek e a magyar válogatottra, azt csak Isten tudja. Vagy még ő se..

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr566745003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása