Van Gaal búslakodott, most már boldog
2014. július 13. írta: Tibi5000

Van Gaal búslakodott, most már boldog

Láthatóan Luis Van Gaalt is megviselte, hogy csapata egy lépésnyire volt a döntőbe jutástól, mégsem sikerült kihasználni az alkalmat Argentína válogatottja ellen. A kék-fehérek ma fognak összecsapni a Brazíliát csúnyán elverő Németországgal.

Van Gaal a vereség után szomorú volt, illetve a bronzmeccs jelentőségét is alaposan megkérdőjelezte, a győztes meccs után, amit Brazília ellen játszottak, már vidáman tartotta a sajtótájékoztatót, sőt, Robbent a Manchester United csapatához invitálta, aki ügyesen kitért az ajánlat elől.

– Nem volt könnyű felkészülni erre a mérkőzésre. A drámai kiesésünk utáni napon nagy szomorúság uralkodott el a csapaton, a játékosok nagyon le voltak törve. A második nap valamelyest jobb lett a hangulat, de még mindig ott volt a fejünkben az argentinok elleni büntetőpárbaj. A harmadik naptól viszont már csak a brazil-meccsre összpontosítottunk. A felkészülést tekintve nekik lényegesen könnyebb volt, egy nappal többet is pihenhettek. Nem mindig játszottunk jól, de a középpályánk nagyon szilárd volt - Jonathan de Guzman teljesítménye nagyban hozzájárult ehhez. Világbajnokságot szerettem volna nyerni, és ugyan valamennyire csalódás, hogy nem sikerült, büszke vagyok a harmadik helyre is. A valaha volt legjobb csapatom volt ez a holland válogatott, ha nem is feltétlenül az ereje, hanem az emberi tényezők miatt. - mondta a hollandok mestere.

A humorizálás után azért rátért a komolyabb dolgokra is, a bírót, illetve a FIFA-val sem volt elégedett: – Nehéz úgy futballozni, hogy van a pályán egy ember, aki szinte mindig ellened ítél. Nem csak néha, szinte mindig rosszul döntött, össze-vissza fütyült. – Az is jó volna, ha a nemzetközi szövetség leállna azzal a gyakorlattal, hogy mindig kedvez a rendező országnak. 

Luiz Felipe Scolari, annak ellenére, hogy Németország ellen 1-7-re, Hollandia ellen 0-3-ra kikapott, megdicsérte csapatát: – A világbajnokság vége nem sikerült jól a csapatnak, de úgy érzem, tisztelet és gratuláció jár a válogatottnak az eddigiekért, nem szabad stigmát tenni erre a válogatottra, erre a generációra. Nem tudom azt mondani, hogy rosszul futballoztunk volna, megvoltak a helyzeteink is, de a korai első gól után viszont minden az ellenfélnek kedvezett. Ami a jövőmet illeti, ebben a szövetség és annak elnöke az illetékes, én elkészítem a beszámolóm, a többit majd meglátjuk. Nem az újságírókkal fogok vitatkozni erről. Én három világbajnokságon is részt vettem, mindig eljutottam a legjobb négy közé. Elismerem, az 1-7 a legnagyobb vereségünk, de a legutóbbi két világbajnokságon Brazília nem tudott bejutni a legjobb négy közé, most viszont igen. - mondta a brazilok kapitánya, aki az elmúlt napokban kapott hideg-melegeket a nézőktől és a szurkolóktól, ráadásul az is kérdéses, hogy megy vagy marad. 

Kép: Csakfoci.hu

Sport-Király

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr786505275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása