A német csapat nem akarta megalázni Brazíliát
2014. július 10. írta: Tibi5000

A német csapat nem akarta megalázni Brazíliát

A minap elgondolkodtam, hogy mennyi mindenki elmondta a véleményét a 7-1-ről, és vajon a belgák is ugyanúgy szidták annak idején a magyar csapatot, mint a brazilokat? Persze ha egymás mellé tennénk a két válogatottat, nem kérdés, hogy ki nyerne, Neymarral együtt vagy nélküle. 

Maths Hummels egyébként azt nyilatkozta, hogy nem volt céljuk megalázni a brazil válogatottat, és a második félidő kezdeténél, amikor is már 5-0-ra vezettek, további két góllal jutalmazták meg a szurkolóikat, illetve önmagukat, ami azt jelenti, hogy tovább harcoltak a győzelemért, ami már a 20. percben biztos volt.

Azt beszéltük meg a szünetben, hogy továbbra is komolyan vesszük a meccset, de az ellenfelet tisztelni kell mindig, úgyhogy fontos volt, hogy ne kezdjünk el például trükközgetni a pályán, hogy ne alázzuk meg a riválisunkat. Csak a saját játékunkat akartuk játszani 90 percen át. A második gól után a brazilok összezavarodtak, teljesen szervezetlenné vált a játékuk, mi pedig minden helyzetünket kihasználtuk 5-0-ig. Az ilyesmi nem sűrűn fordul elő. Most a földön kell maradnunk, de szerintem ezzel nem is lesz gondunk. Tudjuk, milyen nehéz meccs vár ránk vasárnap, csak úgy győzhetünk, ha az elejétől fogva ott leszünk fejben is a pályán. Tudjuk, hogy a világ egyik legjobb csapata a miénk, de mindig kell a szerencse is a sikerhez. Örülnünk kell annak, ami történt, de ha kikapunk a döntőben, akkor ez a meccs már semmit nem fog számítani – nyilatkozta a dortmundi játékos.

Tehát a második félidőt is komolyan vette a német csapat, ugyan Oscar, a brazilok középpályása a 90. percben még szépített, de Luiz Felipe Scolari csapatának ez már nem osztott, nem szorzott, ahogy a szurkolóknak sem.

Kép: Csakfoci.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr706497075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása