Nő lesz az edzője a francia csapatnak
2014. május 24. írta: Tibi5000

Nő lesz az edzője a francia csapatnak

Nem akármi történt a francia másodosztályban szereplő Clermont Foot csapatánál, ugyanis egy nő fogja átvenni az együttes irányítását, aki azt kéri, ugyanúgy tekintsenek rá, mint egy férfira. Nem kell megijedni, nem Conchita Wurst dirigálja a Clermont-ot, hanem Helena Costa.

Eközben a francia 2. nem csak játékvezetőkkel, hanem női bírókkal is gyarapodott, Stéphanie Frappart eddig csak a harmadosztályban volt látható, azonban most előléptették, amire nagyon büszke:

„Megtiszteltetés lesz nőként ezen a szinten bíráskodni, leginkább azért, mert én lehetek az első. Az elmúlt évben az ötödik legjobb játékvezető lettem az országban, így nyugodt szívvel vállaltam el a felkérést, izgalommal tekintek a jövőbe. Tudom mi vár rám, munkámat a teljesítményem fogja meghatározni, akárcsak férfi kollégáimét.”

De térjünk vissza a női edzőre: Helena egyébként portugál, aki eddig csak a Celtic játékosmegfigyelője volt, és mivel most már igazi edző lett, annyit elmondott első sajtótájékoztatóján, nem fél a kihívástól.

"Nem félek. Ha nem tartanám képesnek magamat erre a feladatra, nem lennék itt. Ha nem gondolnám úgy, hogy a játékosok elfogadnak, és nem hinnék a saját munkámban, nem lennék itt." - mondta határozottan.

„Tudom, hogy ez nagy lépés, és tisztában vagyok vele, hogy nagy nap, de 2014-et írunk. Értem a meglepődöttségüket, és azt is, hogy ekkora a sajtó érdeklődése, pedig nem kellene, hogy így legyen. Nézzenek rám úgy, mint egy átlagos edzőre!” - tette hozzá.

Mindenesetre sok szerencsét és jó szereplést kívánunk mind a női játékvezetőknek, mind a vezetőedzőknek. A képen Helena Costa látható.

Kép: Action Images

Sport-Király

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr296201881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása