Filmbemutatás - Pénzcsináló - különkiadás
2014. március 07. írta: Tibi5000

Filmbemutatás - Pénzcsináló - különkiadás

A legrégibb tagok tudják, hogy több sportfilmet is bemutattam a magam szempontjából, és miután ezeknek vége lett, néha még szoktam írni egy különkiadást, csak úgy, nosztalgiázásból. Jöjjön most a Pénzcsináló című film.

Bennett Miller, Michael Lewis Moeyball című könyve alapján készítette el ezt a csodálatos remekművet. Olyan sztárok játsszák a főszerepet, mint Jonah Hill, Brad Pitt, és a nemrég elhunyt Philip Seymour Hoffman.

A film egy baseballcsapat életét mutatja be, amelynek ugyan semmi pénze nincs, mégis minden eddigi rekordot megdöntöttek. A baj csak az, hogy a szokásostól eltérő a vezetőségnek a stratégiája, amit a játékosok és a stáb nem néz túl jó szemmel.

A Rotten Tomatoes kritikai oldal 94%-ra értékelte, több mint 200 kritikus véleménye alapján. A New York-i filmkritikusok díjában két kategóriában is jelölte, és mindkettőt elnyerte.

Ugyan Oscarra nem jelölték, de én mindenkinek ajánlom, aki szereti az elgondolkodtató, kissé különc filmeket. Magyarországon 2011 decemberében mutatták be, és moziban is levetítették.

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr665849277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása