Románia szerint jó csoportba kerültek
2014. február 24. írta: Tibi5000

Románia szerint jó csoportba kerültek

Mindenki a 2016-os Európa-bajnokságról beszél, és Victor Piturca, a román válogatott szövetségi kapitánya is elmondta véleményét a csoportjáról. Ellenfele Magyarország, Görögország, Feröer, Finnország, és Észak-Írország. A kapitány optimistán látja a csoportot, ellenfélnek Görögországot nevezte meg, de "jó kerete van Magyarországnak és Észak-Írországnak is".

Laikus szemmel azt látnánk, hogy a mi ellenfeleink Görögország és Románia, azonban arról ne feledkezzünk el, hogy Észak-Írország legyőzte Spanyolországot és Fehéroroszországot. Erről Pituca is beszélt.

„Görögország, Magyarország, Románia, Finnország, Észak-Írország és Feröer. Ez az Eb-selejtezős csoportunk. Mit gondoltok? Szerintem kaptunk még egy esélyt. Kiegyenlített csoport, talán a feröeriek vannak lemaradva. Szükség lesz a közönség biztatására az összes meccsünkön” – írta Facebook oldalára Ciprian Marica, a román válogatott egyik játékosa.

„Görögország esetében nem beszélnék revánslehetőségről. Kijuthattunk volna a világbajnokságra, de nem sikerült, ezért a 2016-os Eb-re muszáj lesz. Ugyanakkor az oda-vissza vágós mérkőzések nem hasonlíthatóak össze a csoportmeccsekkel. Magyarország is nagyon erős, a legutóbbi budapesti mérkőzésen szerencsével egyenlítettünk Budapesten, és a magyarok megérdemelték, hogy a második kalapba kaptak besorolást. De nem csak ők a mi ellenfeleink, a többiekkel szemben is óvatosnak kell lennünk” - nyilatkozta Piturca az eufa.com-nak.

Megyeri Balázs, aki a görög Olympiakosznál játszik, elmondta, hogy a görögök nagyon örülnek annak, hogy az egyik ellenfél Magyarország lett. 

„A görögök örülnek, hogy minket kaptak a második kalapból, arról nem beszélve, hogy Romániát ősszel gond nélkül győzték le a vb-pótselejtezőn, így tőlük sem tartanak. Nagyon masszív csapatról van szó, a védelme elképesztően erős, hátvédei hétről hétre Európa élcsapataiban edződnek. A támadósorban található a legjobb játékosuk, Kosztasz Mitroglu, aki hihetetlenül gólerős, mellette pedig ott van Jorgosz Szamarasz” - mondta a Nemzeti Sportnak a játékos.

 

Fotó: Mirkó István

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr535830865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása