Incidens az ETO-Parkban
2013. augusztus 13. írta: Tibi5000

Incidens az ETO-Parkban

   Legutóbbi bejegyzésemben arról beszéltem, az NB2-ben történt egy kisebb botrány. Most az első ligában történt az incidens, ahol az történt, hogy több ETO szurkoló idősebbeket, gyerekeket, nőket inzultált, öntött le sörrel, és dobált meg. Mindannyian tudjuk, hogy az ETO-Park családbarát lenne, de ezek után, nem biztos, hogy megérdemli a címet. Egy neve elhallgatását kérő hölgy, több kérdésre is választ adott, a FourFourTwo-nak:

   

   Mi történt a mérkőzés során?


   A G szektorban ültünk, közvetlenül a Fradi-tábor mellett. Úgy éreztük, hogy itt nem zavarunk senkit. Szeretném megjegyezni, hogy legalább 15-20 vendég szurkoló volt még rajtunk kívül ebben a szektorban, de közülük is mindenki rendkívül kulturált volt. A meccs előtt és alatt is jót cseverésztünk a körülöttünk ülőkkel. Tudták, hogy a vendégekért szorítunk, de ez abszolút nem zavarta őket. Aztán az egyenlítő gólnál a legfelső sorokból egy idióta elkezdett minket hátulról szotyival, tökmaggal és pattogatott kukoricával dobálni. Felhergelt maga mellett még 5-6 drukkert, akik ordenáré módon szidtak minket. Már ekkor mellénk álltak a körülöttünk ülők. Már-már úgy tűnt, hogy a meccs végéig nem lesz semmi, ám Sztevanovics sajnálatos sérüléséért rajtunk kívántak revánsot venni. Elkezdtek sörrel locsolni minket, sőt azokat is, akik kiálltak mellettünk. Leöntöttek és megdobáltak gyerekeket, idős és fiatal hölgyeket, idős urakat. Igazi taplók voltak. Egy bácsit fellöktek, pedig ő a Győrnek szorított a lányával. Mögöttünk néhány Fradi-drukker nem hagyta magát, és megpróbált kiállni az igaza mellett. Nagyon jól tették, hiszen így megmentettek minket a további vegzálástól és magukra irányították a birkák figyelmét. A biztonsági őröknek kellett végül megfékezniük ezeket a dobálózó bunkókat. Az egyiket elvezették, mi pedig kisétáltunk a szektor szélére, míg néhányan át a vendégekhez. Meg kell jegyezzem, hogy a biztonsági őrök roppant udvariasak és segítőkészek voltak, és a győri táborra sem lehet általánosan ráragasztani a bunkó titulust, hiszen végig támogattak minket az incidens alatt. De ezeket az egyéneket ki kell tiltani a lelátóról, mert így finoman szólva sem családbarát az ETO Park.


   A történtek befolyásolni fogják a meccsre járásban?


   Nem. Valószínűleg ez egy egyedi eset volt. Szeretem a focit, és nem hagyom, hogy egy felelőtlen kisebbség elrontsa a szórakozásomat. Egyébként a Győr-Diósgyőr mérkőzésen ebből a szektorból dobták meg a partjelzőt, ha jól tudom… 

 

   Jártunk már párszor az ETO Parkban, és mi nem tapasztaltunk hasonlót. Reméljük, sőt, hisszük, hogy ez egyedi eset volt, hiszen a győri stadion Magyarországon a futball szempontjából kiemelkedően fontos helyszín. És most ne menjünk bele abba, hogy miért...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr115458692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása