Millió dolláros bébi - filmbemutatás
2013. augusztus 04. írta: Tibi5000

Millió dolláros bébi - filmbemutatás

   Az egyik legismertebb sportfilmmel készültem mára, melynek rendezője Clint Eastwood, a főszerepekben pedig ott van Morgen Freeman, vagy Hilary Swank, de a szeplőkről még többet is beszélni fogunk. A történet egyébként Frankie Dunn bokszedzőről szól, aki elvállalja azt, hogy egy lány edzője legyen. Először persze nem tetszik ez neki. A lány, néha olyan szegény volt, hogy élelemre se futotta, ezért bokszolni kezdett, amit meg is szeretett. Neki is kellett egy kis támogatás a pályája elején, ezért egy kiöregedett bokszoló is segít neki, aki mellesleg Frenkie edzőtermét rendben tartja. 

   A 132 perces film forgatókönyvét Paul Haggis írta, F.X. Toole novellái alapján. A filmet rengeteg Oscarra és Golden Globe-ra jelölték, amiből elnyert 4 Oscart, 2 GG-ot. Kegyetlen alkotás, és ha valaki nagyon vidám kedvében van, egyáltalán nem ajánlom, mert elrontaná. És el is kell rontania, hiszen ez nem egy Happy-End, és ha tényleg elrontja a jókedvedet, abból látod, milyen brutálisan is jó. A végét nem akarom elmondani, bár az emberiség harmada már biztosan egyszer látta. 

   Szereplők: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgam Freeman, Mike Colter, Lucia Rijker, Jay Baruchel.

   A költségvetés 30 millió dollár volt, a bevétel pedig mindenképpen pozitív visszajelzést mutatott, 216 millió dollárt kerestek vele. Az IMDb olvasói értékelése: 8,1.

Still of Clint Eastwood and Hilary Swank in Millió dolláros bébi

Millió dolláros bébi (2004) Poster

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr465444858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása