F1 csapatok - Williams F1
2013. július 15. írta: Tibi5000

F1 csapatok - Williams F1

   Egy új rovattal frissítjük meg egy kicsit a blogot, ahol az összes F1 csapatot bemutatom nektek. Persze, akik a mostani szezonban benne vannak. Véletlenszerűen kiválasztottam tehát egy csapatot, na jó, beismerem nem véletlen kezdtem a Williamssel, kicsit szurkolok nekik, de persze ez nem számít. Szóval kezdődjék a buli!

   A Williams csapatát 1977-ben alapították meg, Frank Williams és Patrock Head jóvoltából. Első versenyükre 1978-ban került sor, Argentínában. Ott Alan Jones ugyan kiesett, de kezdésként nem is vártunk mást a csapattól. Bele kell jönni. Rá két évre már a konstruktőri vb címet is a magukénak tudhatták, ezt követte még nyolc. És hogy egy negatív dolgot is mondjak, a csapat 1997 óta nem nyert konstruktőri címet, versenyzői vb címet is akkor látott utoljára a csapat. 

   A jelenlegi versenyzők Pastor Maldonado, és Valtteri Bottas. Tavaly 76 ponttal csak a nyolcadik helyre sikerült felmászniuk, ami ahhoz képest, hogy a csapat elég régóta nem találja régi formáját, nem rossz, persze nem is jó. Biztosan emlékeztek még arra, amikor a 2012-es spanyol nagydíjon Pastor Maldonado 1:39:09,145-ös idejével mindenkit maga mögé utasított. Én tisztán!

   A csapatot nagyon sokan támogatják, támogatták. Ezt azért mondom így. mert 2011-ben a csapat nagyon sok Hell is szponzort veszített, így megint csak a múltat kell felidézni. A csapatot az Allianz is nagyban támogatja, vagy például az RBS, a Skót Királyi Bank. 

   Ez, a Williams F1 Team! (Következő: Marrusi F1. Azt még pontosan nem tudom mikorra).

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr625406444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása