5-0-ás győzelemmel nyitott a magyar válogatott!
2012. szeptember 09. írta: Tibi5000

5-0-ás győzelemmel nyitott a magyar válogatott!

Jól kezdtek a fiúk első meccsükön, Andorrát 5-0-ás győzelemmel aláztuk meg, az már más kérdés, mi lesz a következő meccsen, ami egy kicsit nehezebbnek ígérkezik. De azért még maradjunk ezen a meccsen.

Nem kellett sokat várni az első gólra, a 12. percben sikerült először betalálni a magyar válogatottnak, az andorraiak kapujába, Juhász Roland góljával. Így meg is volt a vezetés. Rá húsz percre a sípjába fúj a bosnyák bíró, Emir Aleckovic, valami szabálytalant vett észre a 16-oson belül, büntetőt kap a magyar válogatott, amit persze kihasználunk, ezzel szépen gyarapítjuk vezetésünket, így már 2-0 az állás. A sikeres büntetőt a magyar válogatott csapatkapitánya, Gera Zoltán rúgta. A félidőben tehát az állás 2-0 volt, a magyarok javára. 15 perc múltán újult erővel  érkeztek a játékosok, kezdődhet a második félidő. Ismét csak pár perceket kellett várni a következő gólra, most éppen Szalai talált be, aztán egy kicsit később Priskin is, akit egyébként a második félidő kezdetén állított be Egervári Sándor, a magyarok szövetségi kapitánya. Az utolsó gólt a 80. perc környékén rúgták, természetesen a magyar válogatott, azon kívül Koman Valadimir. Ez pedig már a végeredmény, 5-0.

" Végig igyekeztünk érvényesíteni az akaratunkat, a játékosok megpróbálták betartani azt a taktikai utasítást, hogy bátran támadják meg a labdát felhozó magyarokat. Elismerem, hogy sok szabálytalanság csúszott a játékba, azonban ha nem futballozunk férfiasan, akkor valóban csak asszisztáltunk volna ehhez a mérkőzéshez. Néhány alkalommal eljutottunk a magyar kapu elé, egy védelmi megingás után úgy éreztem, hogy közel álltunk a gólszerzéshez is. Öt gólt kaptunk, azonban a hozzáállást nem kritizálhatom, a futballistáink mindent megtettek azért,hogy emelt fővel jöhessenek le a pályáról. Azt ígérem, hogy a teljes világbajnoki selejtezősorozatban hasonló mentalitással játszunk mindegyik ellenfelünkkel szemben." Codó Álvarez - Andorra szövetségi kapitánya

Egy kicsit nevetnem kell, már senki se haragudjon, de az "Elismerem, hogy sok szabálytalanság csúszott a játékba" mondat egy kicsit finom volt. Az egyik Andorrai játékost még ki is kellett állítani, úgyhogy inkább sok szabálytalanság csúszott a játékba, ha ezt a mondatot ki lehet javítani.

" Fontos volt a sikeres rajt, az ötgólos győzelemmel jól kezdtük a sorozatot. Ennek ellenére az első húsz perc nem volt könnyű, mert ellenfelünk fegyelmezetten futballozott, időnként a durvaság határát súrolva, és mi támadásban nehezen bontakoztunk ki. Vezetésünk után azonban a saját stílusunkban futballoztunk. Az első idegesen futballoztunk, többet foglalkoztunk a hazaiak keménykedésével, mint hogy egy-két érintéssel futballoztunk volna. A szünet után okosabban, precízebben játszottunk, ezzel is magyarázható a sok helyzet és a három gól. Külön köszönet illeti mind azt a kétszáz magyar szurkolót, aki hazai hangulatot varázsolt a pályára, jelentős segítséget jelentve a válogatottnak. " Egervári Sándor - Magyarország szövetségi kapitánya

Itt is látható, hogy mindkét edző megemlítette az Andorraiak durvaságát, úgyhogy itt már tényleg történtek komoly szabálytalanságok. Pontosabban 16-szor szabálytalankodtak, míg a magyarok "csak" 12-szer, bár ez se kevés. Szeptember 7.-én játszották még a Hollandia - Törökország 2-0 meccset, és az Észtország - Románia meccset is. Így tehát ezzel a gólzáporos győzelemmel egyenlőre még elsők vagyunk, de ebbe könnyen beleszólhat még Hollandia, Törökország, vagy esetleg a titkos rivális, Románia.

Bizony, ez még csak az első meccs, sajnos!

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr64762012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása