Németország nyerte a 2014-es VB-t!
2014. július 13. írta: Tibi5000

Németország nyerte a 2014-es VB-t!

Amikor végül is lefújta a mérkőzést az olasz játékvezető, csak hebegtem-habogtam, nem gondoltam volna, hogy ezek után a német válogatott fog diadalmaskodni, méghozzá 0-1-es arányban. 

Argentína most megmutatta, hogy mit tud, és nem csak az utolsó percekben tudják behozni a meccseket, és igen is nem véletlen jutottak el a döntőig. 

A szurkolók nagy része a német csapatra tette le a voksát, és, annak ellenére, hogy két óra után, de igazuk lett: a 113. percben, a babaarcú Götze góljából megszerezte a vezetést Németország, és onnan már nem is engedett. Hát. gratulálunk nekik! (Annyit megsúgok, hogy a végén Joachim Löv is mosolyog).

A mérkőzés során Higuain még gólig is eljutott, azonban a partjelző lest intett, így a találat érvénytelen volt. Az argentinok az első félidőben amúgy remekül játszottak, a másodikban azonban mindkettő csapat visszavett, és a mérkőzés is leült.

Ha valaki megnézi az első félidő írásbeli összefoglalóját, csak két sárga lapot, és egy cserét talál: pedig ennél sokkal több volt. Rengeteg szép és veszélyes helyzet volt az első 45 percben, csak éppen gól nem lett belőle. Kramer-t korán le kellett cserélni egy sérülés miatt, helyére Schurrle jött fel.

A második félidőben Argentína mind a három cserelehetőségét kihasználta, illetve egyik csapat sem mutatott akkorát, mint az elsőben. Így gól nélkül maradtunk a 90 perc folyamán, jöttek a hosszabbítások.

Rögtön Schurrle nagy helyzetével indítottunk, Romero azonban ügyesen kivédte. A 2x15 perces hosszabbítás alatt nem történtek nagy dolgok, kivéve az az egy, ami eldöntötte, hogy kihez is kerül a VB-s trófea!

Továbbá szeretném megköszönni mindenkinek, aki velem tartott az ÉLŐ közvetítésem során, itt a link, ha valakit utólag is érdekel: http://sport-kiraly.blog.hu/admin/post/edit/6505895

Hát, Németország csak behúzta azt az egy gólt, és kísértetiesen nagy a hasonlóság a 2010-es VB-hez: akkor is 1-0 lett a végeredmény, hosszabbításokkal. 

A 2014-es VB-t tehát Németország nyeri meg, Argentína ellen. A végeredmény: 1-0.

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr556506201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása