Vettel kimondta a véleményét a hangokról
2014. március 27. írta: Tibi5000

Vettel kimondta a véleményét a hangokról

Sokan panaszkodtak arra, hogy az új turbómotorok hangzása nem túl "F1-es", és most Sebastien Vettel is kimondta a véleményét. Meg fogsz lepődni, hogy mit mondott: „Az új autók hangja sz.r. Az Ausztrál Nagydíjon korán kiestem, a boxutca falán figyeltem tovább a versenyt, és halkabb volt az alapzaj, mint egy bárban. Együtt tudok érezni a szurkolókkal, egyetértek velük, hogy nem jó ez így. Az F1-nek lenyűgözőnek kellene lennie, s ehhez a hang tehet hozzá a legtöbbet. Vannak emlékeim arról, amikor hatévesen kimentem egy F1-es szabadedzésre, és a hang fogott meg leginkább, még a föld is beleremegett abba, ha elment mellettünk egy autó. Ez már nincs többé így."

Miután Jenson Button meghallotta az alábbi kijelentést, muszáj volt hozzátennie a következőt: „Ha nem tetszik, el lehet menni másik sorozatba. Nem hiszem el, hogy valamelyik pilótának a motorok hangja vagy az autók kinézete a legnagyobb szívfájdalma. Minket csak az érdekel, hogy elsőként érjünk a célba. Ha legyőzöd a világ legjobb pilótáit, nem fog már érdekelni a hang vagy a külső".

Vettel-nek mostanában nincs oka örülni, első 2014-es versenye nem sikerül túl jól, ellenben csapattársa második lett, akit azonban kizártak. Lehet, hogy megváltoztatná a véleményét, ha a Maláj nagydíjon egy jó eredményt érne el.

„Ha padlógázt nyomsz, ugyanúgy nem hallasz semmi mást, csak a motort, mint ezelőtt. Szerintem teljesen rendben van a hang, persze más, mint eddig, de könnyen meg lehet szokni. Még jó is, hogy így valószínűleg csak életünk későbbi szakaszában szenvedünk majd a halláskárosodástól" - mondta a csapattársa, Daniel Ricciardo.

Szóval az új hangokról mostanában megoszlanak a vélemények, de az igazi Forma-1 kedvelők szerintem nem ezt fogják nézni, és már készülődnek pattogatott kukoricával és kólával a következő futamra.

2014. március 29. - Időmérő - 8:45 (M1)

2014. március 30. - Maláj nagydíj - 9:30 (M1)

Sport-Király

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr915881361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása