Dzsudzsák őszintén a 8-1-ről
2014. február 11. írta: Tibi5000

Dzsudzsák őszintén a 8-1-ről

   Válogatottunk egyik leghíresebb játékosa, Dzsudzsák Balázs őszinte és hosszú interjút adott a Sport Express című lapnak. Elmondta, hogy ő még mindig nem tudja felfogni azt a bizonyos 8-1-es leégést, viszont úgy érzi, a 2016 Európa-Bajnokságra jó eséllyel mehetnénk. Mi mondjuk úgy érezzük, amíg ez a felállás, barátságos mérkőzésekre se kéne kiállni.

   A Sport Express riportere egyből a Hollandia elleni mérkőzésről kívánt kérdezősködni: – Akkor már nem voltak komoly illúzióink a Brazíliába utazást illetően, a számszerű eredmény viszont tragikus volt. Szégyen volt, ahogyan Amszterdamban futballoztunk. Egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni az ellenféllel, és idegesek is voltunk. Semmi nem működött. Hihetetlen, hogy nyolcat tudtunk kapni. Azonnal jöttek is a következmények: új szövetségi kapitányunk van, aki rengeteg új játékost nézett meg mostanában. Majd meglátjuk, hova vezet ez az út – fogalmazott.

   Azonban az igazságot is a szemébe mondták: úgy érzik, folyamatosan romlik a magyar futball színvonala. Balázs erre is válaszolt: – 1986-ban születtem, abban az évben, amikor legutóbb világbajnokságon szerepeltünk, úgyhogy nehéz válaszolni az okokat firtató kérdésre. Valamit nagyon elrontottunk, ez tény. Most viszont próbáljuk lépésről-lépésre javítani a dolgokat. Szerintem jó úton vagyunk afelé, hogy ott lehessünk a 2016-os Európa-bajnokságon. A futball iránti szeretet továbbra is benne van a magyarokban. Megkérdőjelezhetetlenül ez az elsőszámú sportág, a válogatott meccsein gyakran 20-25 ezer ember van jelen. Stadionépítések is kezdődtek, szóval minden fronton tapasztalható a fejlődés. Remélhetőleg hamarosan rendre lesz magyar csapat valamelyik európai kupasorozat főtábláján. A legnagyobb baj egyébként az, hogy rengeteg az idegenlégiós. A Dinamo éppen most játszott például a Videotonnal, ahol a csapat több, mint fele külföldi volt. Nyilvánvaló, hogy ezek a légiósok nem szupersztárok és nem sokkal jobbak, mint a magyar fiatalok, akiknek meg kellene adni a lehetőséget – mondta erről.

   Ettől függetlenül ő tartja a rekordot, mely szerint ilyen drágán hazai játékost külföldön még sosem vettek meg. Erre természetesen nagyon büszke, de kitért arra is, hogy az elején hideg-meleget is kapott, szerinte azonban rájöttek, hogy az orosz futball értékes.

   A riporter arról kérdezett még, hogy Magyarországon vannak e olyan szurkolói botrányok, mint Oroszországban. Balázs azt mondta, olyanok nincsenek mint Oroszországban, talán csak az Újpest-Ferencváros mérkőzéseken. (El tudom képzelni, hogy az orosz újságíró mennyire ismeri az újpesti és a ferencvárosi együttest.


A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr895809706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása