40 csapatos lesz a VB?
2013. november 08. írta: Tibi5000

40 csapatos lesz a VB?

   Ha Sepp Blatteren múlna, akkor bizony nem kellene morfondíroznunk nekünk sem, hogy vajon most 32, vagy 40 csapatos lesz a 2014-es Világbajnokság? A 40 csapatos felállás eleinte Michel Platini ötlete volt, és mivel Ő is pályázik a FIFA elnöki pozíciójában amit jelenleg Blatter tölt be, bármi megtörténhet. 

   – Növeljük 40-re a résztvevők számát? Miért ne induljon akkor már 48, 64 vagy akár 128 csapat?! –kérdezett vissza a sportdiplomata, majd így folytatta:

   – 32 csapatos lesz a világbajnokság. Ha meg akarjuk őrizni a torna színvonalát, nem emelhetjük a létszámot. Ha 40 csapat jutna ki, 8 ötcsapatos csoportot kellene kialakítani, számításaink szerint ezzel három nappal nőne a torna hossza.

   Tehát mint már mondtam, az egész őrületet az UEFA elnöke, Michel Platini kezdte el, aki szerint nem 32 csapatosan kellene játszani a következő világbajnokságot, hanem még plusz nyolc csapattal.

   Sepp Blatter úrnak azonban igaza van, ha még belepakolnak nyolc csapatot, akkor három nappal meghosszabbítják a VB időtartamát.

   Szerinted mi lesz a végeredmény?

                       

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr565621372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása