Szigorítják a doppingot
2013. augusztus 08. írta: Tibi5000

Szigorítják a doppingot

   A pénteken kezdődő Bundesliga bajnokság új szezonjában vezetik be a vérteszteket a doppingellenőrzéseknél. Egyébként is nagyban szigorították a doppingos ügyeket, úgyhogy, majd lesz neked nemulass! 

   A német bajnokságban egyébként ritkán fordul elő, hogy egy játékos tiltott szerekhez nyúl, de fő a biztonság, és az elővigyázatosság. Szóval, mint már mondtam, ritka, hogy ezt tegyék a német játékosok, de volt már rá példa. Ellenünk játszottak az 1954-es világbajnokság döntőjében, és mint azt a liga ügyvezető igazgatója elmondta, nem kizárt, hogy akkor is tiltott szerekhez nyúltak.

   A másik példa: 1966-ban, a vb-n ezüstérmes csapatból, mint kiderült, hárman is efedrint használtak. Szóval mindenképp okos dolog bevezetni, ugyan a bevezetés pontos ideje, még nincs meghatározva, de annyi biztos, az első fordulókban még nem használnak vértesztet. 

   A liga most a NADA-val tárgyal, azaz a Német Doppingellenes Ügynökséggel. 

   

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr545452964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása