F1 csapatok - Mercedes AMG Petronas
2013. augusztus 07. írta: Tibi5000

F1 csapatok - Mercedes AMG Petronas

   A Brown GP utódjaként hozták létre 2010-ben, és azóta is részt vesz az F1-es versenyeken. Székhelye Brackley, ami az Egyesült Királyságban található. Félreértés ne essen, a Mercedes Grand Prixet hozták létre 2010-ben, a Mercedes egyébként már az 1954-es, francia futam óta működik. A visszatérésük után négyszer nyertek F1-es futamot, háromszor Nico Rosberg, egyet pedig második csapattársa, Lewis Hamilton. 

   Érdekesség, hogy 1955-től 2009-ig, nem vett részt gyári csapatként a Forma-1-ben. Olyan híres versenyzők is erősítették a csapat helyezést, mint a híres, Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Hans Herrmann, André Simon, vagy Karl Kling. 

   

   VB-t a megújulást óta nem sikerült sikerült szerezni, de 1954-ben, és 1955-ben viszont sikerült elnyerni a trófeát. Az viszont mindenképpen megnyugtató szám, hogy 2010-től, minden szezonban, több mint 100 pontot szereztek. Valamint Nico Rosberg állandó tagja a csapatnak, szintén 2010-től van Ross Brawn, csapatfőnök csapatában. 

   Motorszállítóként is fut a szekér, 1994-ben kezdet neki. Az első partner a Sauber volt, ezután következett a McLaren, akikkel három egyéni, és egy konstruktőri világbajnokságot is sikerül elnyerni. Jelenleg a McLaren és a Force Indiának szolgálnak gumikkal, de 2014-től a Williams is hozzájuk fog csatlakozni. 

   

   (Következő: McLaren)

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr905450321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása