16 évet kaphatnak a bundázók!
2013. május 29. írta: Tibi5000

16 évet kaphatnak a bundázók!

   A Központi Nyomozó Főügyészség a hazai bundabotrány 45 vádlottja közül 8 embert vettek elő, és akiket bűnszervezetben elkövetett bűncselekménnyel vádoltak meg.

   Ami azt jelenti, hogy ez a 8 ember 16 év szabadságvesztésre is ítélhetnek. A vádlottak: Tan Seet Eng (48), őt négy egykori futballista, Kenesei Zoltán (40), Lázár Mátyás (41), Schultz László (38), Borgulya István (42), valamint három volt labdarúgó-játékvezető, Csák János (27), Mocsári Tamás (37) és Selmeczi Krisztián (38) követi a sorban.

   Inkább játékosokat és edzőket szerveztek be ebbe a bűnbandába, akik kifejezetten a meccsek bundázására szakosodtak. 

   – Az kétségtelen, ők nyolcan az ügy főszereplői, de arról továbbra sem adhatunk felvilágosítást, hogy ki hanyad rendű vádlott. Erre majd akkor derül fény, ha a Fővárosi Törvényszék megküldi a vádiratokat és a bírósági idézéseket. Amiatt, hogy ők a vád szerint bűnszervezetben követték el a bűncselekményeket, a büntetési tételük felső határa duplázódik, így az alapesetben kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés tizenhat esztendőre emelkedik – mondta Nagy Andrea, a Főügyészség szóvivője.

   Több mint harminc mérkőzést manipuláltak, amik közt volt magyar és külföldi meccsek is, melyeket 2007 és 2011 között rendeztek meg.

A banda feje, Tan Seet Eng inkább egy tinédzserre hasonlít, mint hidegvérű bandafőnökre!

(Forrás: Blikk)

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr345332893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása