Nem elég a zártkapu a Fifának!
2013. január 15. írta: Tibi5000

Nem elég a zártkapu a Fifának!

Már olvashattatok róla a Sport-Királyon, hogy a FIFA zártkapuval sújtotta a Magyar csapatot. A vád az, hogy az izraeli himnuszt több ezer szurkoló is kifújjogta, és rasszista megjegyzéseket mondott az izraeli válogatottra.

Első fokon zártkapura ítélték, mi pedig természetesen fellebbeztünk, ezt pedig ők úgy fogadták, hogy nem enyhítették, inkább sulytották a vádat. Már nem csak a szurkolók nem jöhetnek be a meccsre, pontlevonással is sulytanák a magyar csapatot.

Sepp Blatter így nyilatkozott:

– Nem lehet eleget dolgozni, ha ki akarjuk irtani a rasszizmust a labdarúgásból. A törekvés megvan, Nagy-Britannia pedig megmutatta, hogyan lehet az erőszakos cselekményeket száműzni a stadionokból a modern létesítményekkel, az ellenőrzésekkel és az arra való neveléssel, hogy ez az egyetlen út. Egy ennél radikálisabb megoldás a pontlevonások alkalmazása lenne. Ez minden bizonnyal komolyabb hatással lenne az ügyre, mint bármi más – vázolta drasztikus javaslatát a sportdiplomata, majd így folytatta:

– A zártkapus mérkőzések kellő figyelmeztetés kell, hogy legyenek. Ez minden nézőnek egy elég komoly jelzés, de ahogy látjuk, továbbra is vannak ilyen esetek, vegyük például a Boateng-ügyet. Korábban is elmondtam, szerintem jól tette, amit tett, de hosszú távon nem lehet megoldás, hogy elfutunk, levonulunk, ha hasonló problémát észlelünk.

Blatter még hozzátette, azok a játékosok akiket rasszizmuson kapnak, ne csak egy-két meccses eltiltást kapjanak.

vad2istvan_belso_76.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr405020337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása