Anglia is felháborítónak tartja az UEFA döntését!
2012. december 14. írta: Tibi5000

Anglia is felháborítónak tartja az UEFA döntését!

Szerbiát 80 ezer euró bírságra, és egy zárt ajtós találkozóra ítélte az UEFA, bár ennél sokkal többet érdemelt volna mindenki szerint. Sőt, még a Szerbek is azt mondták, hogy könnyű büntetéssel megúszták. De részletesebben!

Többek között azért ítélték bírságra a Szerb válogatottat, mert majdnem összeverekedett az U21-es csapat az EB selejtezőjében. Az angolok az utolsó pillanatban nyerni tudtak, ezért úgy mondva kitört a pályai forradalom, dobáltak a pályára, néhányan be is szaladtak, és persze a játékosok sem ültek tétlenül.

Néhány játékost két évre el is tiltottak, de ahhoz képest még ez is egy nagyon gyenge büntetés. Jim Boyce, a FIFA alelnöke mondta meg a tutit, miszerint Szerbia nem vehet részt egy világversenyen. Ezen pedig azért voltak felháborodva, mert szerintük ez meg túlságosan szigorú büntetés lenne.

Alex Horne, az Angol Labdarúgó Szövetség főtitkára így nyilatkozott az ügyben:

Csalódottak vagyunk az UEFA döntése miatt, az angol játékosokat ért rasszista indíttatású támadások tükrében. A fajgyűlölet minden formájában elítélendő és nincs helye a futballban. Nem hisszük, hogy a szankciók kellő erősségű üzenetet hordoznának magukban - Mondta a vezető.

A szerbek is nyilatkoztak, akik persze nem reklamáltak az ítélet miatt, sőt, még ők is elismerték, hogy nagyon megúszták.

Ha azt vesszük, hogy milyen kemény büntetést ígértek, tényleg nem súlyos az ítélet. Úgy vélem, ez egy utolsó figyelmeztetés volt a szerb futball számára, az edzőknek, játékosoknak, szurkolóknak egyaránt, mert mostantól a legkisebb kihágást is kíméletlen keménységgel fog megtorolni az UEFA - mondta a szerbek részéről Zoran Lakovic.

vad2istvan_belso_57.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr674965501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása