Újabb három pontot írhat a neve mellé a magyar válogatott!
2012. október 13. írta: Tibi5000

Újabb három pontot írhat a neve mellé a magyar válogatott!

Hajnalnak köszönhetjük a tegnapi, észtek elleni három pontot, ugyanis a 46. percben egy gyönyörű csavarással túljárt az észtek eszén, és "megszereztette" a vezetést!

2012. október 12.-én játszották le Tallin városában, az Észtország - Magyarország mérkőzést, ahova 5661 kíváncsi szurkoló érkezett a A. Le Coq Arena-ban. A játékvezető az izraeli Liran Liany volt. Az első félidő nem volt valami gólzáporos, sőt, gól nélküli lett, de már a második félidő 1. percében, tehát a 46. percben mint azt már megírtuk, Hajnal gyönyörű csavarással elősegítette a magyar csapatot a nyeréshez, ráadásul nem is akármilyen távolságból, pontosan 22 méterről merte rárúgni Sergei Pareiko-nak, szerencsére sikeresen!

De a gól előtt, az első félidőben, igaz, nem sok esemény történt, de annál több sárga lap, az észteknél Ráhn és Vassiljev, a magyaroknál pedig Szalai és Dzsudzsák. De ha már ennyire is belementünk a játékosokba, lássuk a kezdőket először az észt oldalon: Sergei, Tihhon, Taavi, Igor, Dmitri, Sander, Konstantin, Joel, Tarmo, Henrik, Andres. A magyar oldalon pedig: Bogdán, Varga, Juhász, Mészáros, Kádár, Korcsmár, Koltai, Gera C, Hajnal, Dzsudzsák, Szalai. Szövetségi kapitány az észteknél Tarmo Rüütli, a magyaroknál, mint azt tudjuk, Egervári Sándor.

Statisztika: A meccsen összesen 21 lövés történt, ebből 12 a magyaroké, 9 az észteké, itt is sikerült nyernünk, nem csak a végeredményben, bármennyire döcögősen is ment. Aztán a szabálytalanságok eggyel, egy kemény eggyel kevesebb volt, 21, "sajnos" itt is bizony nyertünk. Itt az észteknek 10, a magyaroknak 12 elkövetett szabálytalansága volt, amit a bíró feljegyzett. Összesen 5 sárga történt, 3 belőle a mienk, kettő meg az "övik". Kb ennyi is lenne a statisztika. És persze azt sem hagyhatjuk ki a repertoárból, hogy megmutatjuk a szövetségi kapitányok mérkőzés utáni véleményeit. Lássuk:

" Rendkívül fegyelmezett csapat ellen játszottunk, nagyon nehéz volt az észtek középpályás sora kerülni, és feltörni a védelmüket. Akadtak helyzeteink, amiket kihagytunk, de a csapat komoly energiákat fordított a védelemre is. Nem nyíltunk ki, lepattanó labdákból veszélyeztettek az észtek. Örömmel tapasztaltam, hogy a mi akaratunk érvényesült a mérkőzésen, így versenyben tartottuk magunkat a továbbjutást illetően. Ez a mérkőzés jó alapot biztosít számunkra a törökök elleni, keddi mérkőzéshez. (...). Nagyon csúszós volt a talaj, ez ne, kedvezett ahhoz a kulturált futballhoz, amit száraz pályán nyújtottunk volna, de fegyelmezetten játszottunk. Az a felelősségvállalás jellemezte a játékosokat, ami egy nyertesen megvívott mérkőzéshez szükséges ".  Egervári Sándor

Az észt edző nagyon szűkszavúan, röviden nyilatkozott a történtekről!

A kapu előtt hibáztunk, kimaradtak a helyzeteink és ez okozta a vereségünket. Nem játszottunk alárendelt szerepet, mégis számunkra bosszantó eredmény született. (...). Az ellenfelünk semmiben nem nőtt fölénk. Egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. A labdákat a földön sikerült megtartanunk és hosszú indításokkal tetszetős akciókat is vezettünk ". Tarmo Rüütli

A tabella a mérkőzés után:

1. Hollandia 9p

2. Románia 9p

3. Magyarország 6p

4. Törökország 3p

5. Észtország 0p

6. Andorra 0p

Most pedig bármennyire is nyertünk, ne ezzel legyenek elfoglalva a játékosok, hanem azzal, hogy pár nap múlva szembe kell nézniük a törökökkel. Reméljük, mostantól is a törökverő csapatnak szólíthatjuk a magyarokat!

HAJRÁ MAGYAROK!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr174845456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása