Kié lesz a bronzérem?
2014. július 12. írta: Tibi5000

Kié lesz a bronzérem?

Ez a nagy kérdés, kérem szépen. Vagy Brazíla, vagy pedig Hollandia örülhet a bronzéremnek, ha azt felhőtlen örömnek lehet nevezni. Hiszen mindkettő csapatnak megvolt a döntőbe jutási esélye, csak éppen csúnyán elszalajtották azt: főleg most a brazilokra gondoltam.

Hiszen mindenki tudta, hogy a csapatnak nem lesz könnyű dolga Németország ellen, főleg úgy, hogy Neymar sérült, Thiago Silvát pedig eltiltották, de erre a 7-1-es eredményre azért senki sem számított. A Facebook-on mindenki ontotta magából a szavakat, valaki szidta a brazil csapatot, valaki dicsérte a németeket, de egy a lényeg: mindenki arról a bizonyos meccsről beszélt.

Ezért szinte el is felejtettük, hogy Louis Van Gaal csapata is kikapott az elődöntőben, így a 2014-es VB utolsó előtti mérkőzést ők fogják játszani, Brazíliával.

Ráadásul a két szövetségi kapitány kiléte is hagy maga után kérdeznivalót: Luiz Felipe Scolari sorsáról még nem tudni semmit, Van Gaal pedig biztosan utoljára irányítja a holland válogatottat. Nem lenne szép, ha az utolsó meccsét elbukná.

Neymar szerint a vereség egy lökést ad a csapatnak, hogy a bronzmeccsen mindent beleadjanak: Akármi is történt Németország ellen, továbbra is egységesek vagyunk. Megvolt a lehetőségünk, hogy itthon legyünk világbajnokok, de mint kiderült, ehhez kevesek voltunk. A bronzmeccshez úgy állunk, mintha döntő lenne. Persze a harmadik hely nem teszi semmissé a fájdalmainkat, ám a célunk a győzelem.”

A brazil szövetség 2015-ben hivatalba lépő elnöke szerint Scolari-nak maradnia kellene, mert számára az a legfontosabb, hogy jó munkát végzett a tornán, illetve a felkészülés alatt.

„Ami történt, egy taktikai hiba volt, nincs más probléma. Viszont mindannyian hibázhatunk. Számomra a legfontosabb, hogy jó munkát végzett a vébén és a felkészülés alatt is.”

Louis Van Gaal, lehet, hogy elkeseredettségében, de az Argentína elleni elbukott meccs után megkérdőjelezte a bronzmeccs fontosságát, de aztán úgy tűnik, csak kibékült vele: „Sajnos oda egy álom, mert nem nyertük meg a vb-t. Holland válogatott azonban még sohasem zárt veretlenül világbajnokságot, mi viszont most megtehetjük ezt. Remélhetőleg le is tudjuk győzni Brazíliát”.

Hollandia egyszer játszott még csak bronzmeccset, 1998-ban, amikor 2-1-re kikapott Horvátországtól. Akkor a narancsok kapusa Edwin van der Saar volt.

„Remélhetőleg felnőnek a feladathoz. Emlékszem, hogy milyen rossz volt nézni az ünneplő horvátokat a Parc des Princes-ben. Igaz, hogy minden csapat a világbajnoki címért száll harcba, de a harmadik hely sem rossz. Különösen akkor, ha azt Brazília ellen sikerülne megszerezni…”

Na és hogy ki nyeri a bronzmeccset? Az még m ki fog derülni, mindenkinek ajánlom, hogy kövesse figyelemmel a 22:00-kor kezdődő mérkőzést, ha ez a két együttes összecsap, ott kő kövön nem marad!

 

Fotó: Action Images

Sport-Király

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr76502609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása